Gasperini: Sikerült boldoggá tennünk a szurkolóinkat

Noha az utolsó mérkőzésekre kissé megtört a korábbi lendület, a Serie zárófordulójában például 2-0-ra kikapott az Internazionalétól, mégis elérte célját az Atalanta, hiszen dobogón végzett, harmadik lett. S még nincs vége az idénynek! Következik a PSG elleni negyeddöntő a Bajnoko Ligájában.

2020. 08. 02. 9:12
Gosens, Robin; Wass, Daniel
Valencia, 2020. mrcius 10. Az Eurpai Labdarg-szvetsg, az UEFA ltal kzreadott kp Robin Gosensrl, az Atalanta (fell) s Daniel Wassrl, a Valencia jtkosrl a labdarg Bajnokok Ligja nyolcaddntjnek Valencia - Atalanta visszavgjn az res Estadio Mestalla stadionban, Valenciban 2020. mrcius 10-n. A mrkzst a tdgyulladst okoz koronavrus terjedse miatt zrt kapuk mgtt rendezik. MTI/EPA/UEFA/Getty Images Fotó: MTI/EPA/UEFA/Getty Images
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elég zavarosan alakult az utolsó forduló az olasz labdarúgó-bajnokságban. A Juventus csak a tartalékcsapatával állt ki, s ennek megfelelően ki is kapott odahaza 3-1-re a Romától. Az „ezüstmeccsen” alulmaradt az Atalanta is az Interrel szemben (hazai pályán 0-2), de legalább a bronzéremről nem csúszott le, mert a Lazio meg Nápolyban szenvedett vereséget (3-1). Csak a Milan hozta egyenletes, jó formáját, 3-0-ra lecsapta a Cagliarit. Zlatan Ibrahimović természetesen most is szerzett egy gólt, igaz, tőle szokatlanul egy 11-est kihagyott.

Gasperini mester elégedett a csapatával
Fotó: atalanta.it

A végső sorrend tehát az élen: 1. Juventus 83 pont, 2. Internazionale 82, 3. Atalanta 78, 4. Lazio 78 (ez a négy csapat indulhat a következő idényben a Bajnokok Ligájában), 5. Roma 70, 6. Milan 66, 7. Napoli 62 (ez a három pedig az Európa-ligában.)

- Az Inter megmutatta nekünk, hogy milyen tempóban és technikai felkészültséggel játszanak a legjobb csapatok. Nekünk az elmúlt mérkőzéseken ez nem igazán sikerült, most talán már jobbak voltunk. A célunkat elértük, jövőre is a Bajnokok Ligájában indulhatunk, s a legfontosabb, hogy örömet tudtunk okozni a szurkolóinknak – nyilatkozta a klubja honlapján Gian Pierlo Gasperini, az Atalanta vezetőedzője.

A bergamói csapatnak azonban még nem ért véget az idény, ott van a legjobb nyolc között a Bajnokok Ligájában, ahol a PSG lesz az ellenfele. Egyetlen mérkőzésen bármi megtörténhet. Gasperini pedig nagy ravaszdi, az Atalanta nyilván azért gyengélkedett az utóbbi meccseken, mert a csúcsformát a PSG ellen időzíti.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.