Gól, Fradi, bennmaradás

A pénteken a Mezőkövesd–Bp. Honvéd mérkőzéssel kezdődött a labdarúgó NB I 29. fordulója. Mivel a Ferencváros fél kézzel már fogja a bajnoki serleget, továbbra is őrzi a megnyugtató, kilencpontos előnyét a Mol Fehérvárral szemben, több izgalmat kínál az alsóházi csapatok harca a kiesés elkerüléséért. A hétvégi kínálatból kiemelkedik a Zalaegerszeg–Paks találkozó, mindkét fél veretlen a járvány után újraindított bajnokságban.

2020. 06. 13. 11:00
null
A korábbi csapattársak tavalyelőtt ellenfélként találkoztak a Groupama Arénában Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem aprózta el a Zalaegerszeg, a májusi újrakezdés óta lejátszott három eddigi meccsén összesen kilenc gólt szerzett, s ez még akkor is dicséretre méltó teljesítmény, ha a kilencből hatot a Kaposvár ellen ért el. A ZTE-hez hasonlóan ugyancsak három meccs óta tartó veretlenségi sorozattal büszkélkedhet a Paks, s ez annak ellenére is megsüvegelendő, hogy a Fradi a rendes játékidőben 2-0-ra vezetett ellene a legutóbbi fordulóban, és tíz emberrel fejezte be a hatperces hosszabbításba torkolló meccset.

A két jó passzban levő csapat meccsén nem a bajnoki cím vagy az európai kupaindulás, hanem a kiesés elkerülése a tét. A kilencedik helyen álló ZTE két ponttal előzi meg a bentmaradó helyen álló Paksot, vagyis egy vendégsikerrel a két csapat helyet cserélhet egymással a tabellán. Érdekes lehet a két volt fradista csatár külön párharca: a paksi Böde Dániel és az egerszegi Radó András 2015 és 2017 között csapattársak voltak a Fradiban, 2016-ban együtt nyertek bajnokságot, abban az évben Böde lett a gólkirály. A madocsai Messi kései utódja lehet Radó, aki jelenleg vezeti a góllövőlistát.

A korábbi csapattársak tavalyelőtt ellenfélként találkoztak a Groupama Arénában
Fotó: Nemzeti Sport/Dömötör Csaba

Debrecenben lejjebb adtak az igényekből, már azzal is beérnék a szurkolók, ha a jelenleg az utolsó előtti helyen álló kedvenceik valahogy kiharcolnák a bennmaradást. Az európai kupaindulásra hajtó Puskás Akadémia ellen lehet javítani a hétvégén. S ha már alsóház: Újpesten sem panaszkodhatnak a lét elviselhetetlen könnyűségére. A Nebojsa Vignjevicet váltó Predrag Rogannal a Honvédot és a DVSC-t is legyőző lilák a második helyen álló, olykor hitehagyottnak tűnő Mol Fehérvár otthonába látogatnak. A Kisvárda legyőzése nem jelenthet gondot a Fradinak, ahogy a Diósgyőrnek sem Kaposvár bevétele.

OTP Bank Liga, 29. forduló. Szombat: Ferencváros–Kisvárda 16.55, Debrecen–Puskás Akadémia 19.00, ZTE–Paks 21.05. Vasárnap: Kaposvár–Diósgyőr 19.00, Mol Fehérvár–Újpest 21.05. Valamennyi mérkőzést élőben közvetíti az M4 Sport. A Mezőkövesd–Bp. Honvéd találkozó végeredménye 1:2.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.