Gyárfás Tamás a kényes helyzetében bölcsen dönthet

Hazai pályán egészen más versenyezni, a magyar közönség előtt dobogóra állni, mint bárhol máshol a világban – mondta Wladár Sándor, az úszószövetség elnöke. Wladár remek hangulatú Eb-re számít. „Az Európai Úszóliga ötvenkét tagállamából ötvenegy jelezte indulását – megsúgom, mi már a negyvenes szám elérésekor úgy gondoltuk, oké, innentől jók vagyunk! A négy szakágban száznegyven csapat képviselteti magát Budapesten” – fogalmazott Wladár a Nemzeti Sportnak.

Magyar Nemzet
Forrás: NSO2021. 05. 07. 11:10
null
Wladár bízik a korábbi elnök döntésében Fotó: Fotó: Török Attila Nemzeti Sport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jövő héten kezdődő úszó Európa-bajnokság előtt Wladár Sándor terjedelmes interjút adott a Nemzeti Sportnak. Moszkva olimpiai bajnoka egyebek mellett beszélt a hazai verseny lélektanáról, a rengeteg résztvevőről. Természetesen szóba jött, vajon miért zárt kapus a magyarországi sportesemény.

„Amikor meg kellett hoznunk ezt a döntést, vagyis kicsivel több mint egy hónappal ezelőtt, még rendesen benne voltunk a sűrűjében, már ami a járványt illeti. Az előnyök és kockázatok mérlegelése során úgy határoztunk, hogy nézők nélkül rendezzük meg a kontinensviadalt – április elején nem dönthettünk másként” – közölte Wladár Sándor.

ismerős közegben versenyezhet az Eb-n
Fotó: Török Attila

„Ne feledjük: az elmúlt tizennégy hónap eddigi legnagyobb európai sporteseményére készülünk, meggyőződésem, hogy akkor ez volt a helyes döntés. Más kérdés, hogy ha most kellene határoznunk, a nézők előtti rendezés mellett voksolnék. És még valami: a korábban meghozott döntésünk kapcsán nem az volt a fő szempont, hogy kinek van védettségi igazolványa, hanem az, hogy biztonságosan rendezzük meg az Európa-bajnokságot” – fogalmazott a sportvezető.

Meglehet, a Duna Arénában nem találkoznak az Eb alatt
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Wladár arra a kérdésre, hogy a büntetőügye miatt felfüggesztett FINA-vezető, Gyárfás Tamás megjelenik-e majd az uszodában, így válaszolt. „Erre pontos választ Gyárfás Tamás adhat, ugyanakkor azt gondolom, hogy a FINA írásos határozatát, amely felfüggeszti büntetőeljárásának lezártáig minden FINA és tagszervezete által rendezett sportesemény látogatásától, be kell tartani, hiszen a FINA a legfőbb döntéshozó szerv ezekben a kérdésekben. Biztos vagyok abban, hogy a magyar szövetség volt elnöke kényes helyzetében bölcsen dönt.”

A teljes interjút ITT lehet elolvasni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.