Háfra és Janurik szállította a Fradi győzelmét Ljubljanában

Szenzációs második félidei játékának köszönhetően magabiztosan, 32-26-ra győzött a Ferencváros a Krim Ljubljana otthonában a női kézilabda Bajnokok Ligája A csoportjában. A Fradi átmenetileg a harmadik helyre lépett a csoportjában, a decemberi Eb előtti utolsó fordulóban. Folytatás januárban.

Szilágyi
2020. 11. 21. 17:28
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meseszerűen kezdett az A csoport ötödik helyén álló Ferencváros a hatodik Krim Ljubljana otthonában. 8-3-ra elhúzott, elsősorban a káprázatos formában védő Janurik Kinga bravúrjainak köszönhetően. Mintha a Bietigheim elleni meccset szerette volna lemaásolni Elek Gábor csapata. Támadásban Emily Bölk és Angela Malestein volt kiemelkedő. Ezek után hirtelen valami megroppant, vagy egyszerűen csak magához tért a Krim, és látványoan visszaesett a Fradi teljesítménye. 8-3-ról 9-10-re alakult az eredmény. A Klujber, Háfra kettős 11 lövésből csak 2 gólra volt képes az első félidőben. Végül 13-13-as döntetlennel mentek szünetre a csapatok.

Janurik Kinga fontos védésekkel segített Ljubljanában
Fotó: Fradi.hu

Bölk okosan támadta a hazaiak kettes védőjét, olykor ütemtelenül lőtt, de pontosan célzott. Háfra a jobbátlövő posztjáról is eredményes volt, és Kovacsics Anikó is megszerezte az első gólját. Visszavette a vezetést a Ferencváros. Janurik újabb bravúrokat mutatott be a kapuban, Háfrát mintha kicserélték volna, bátran szlalomozott a védők között, a 47. percben már négygólos volt a magyar előny. Sőt, már öt is, szűk negyedórával a vége előtt.

Háfra továbbra is szórta az átlövésgólokat, és a védekezés is egyre jobban összeállt. Ha mindenki verve volt, akkor Janurik védett a kapuban. Támadásban a hosszú távolléte után visszatérő Márton Gréta is megvillant. Eldőlt a meccs, csak a különbség volt kérdéses a végére. 32-26-ra győzött a Ferencváros, Háfra hét góllal, Janurik a kapusbravúrjaival döntő érdemeket szerzett a sikerben.

A Ferencváros átmenetileg a harmadik helyre lépett elő a csoportjában, és a Metz holnapi meccsének lefújásáig biztosan ott is marad.

 

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.