Hajnal Tamás szívesen futballozna Szergej Rebrov keze alatt

A labdarúgó Bajnokok Ligájában érdekelt Ferencváros sportmenedzsere, Hajnal Tamás szerint a magyar NB I-ben is tudnak fejlődni a játékosok, ez mindössze alázat és motiváció kérdése. Ha megfeelő ajánlat érkezik a télen Nguen Tokmacét, akkor a Fradi mérlegelni fogja a lehetőségeket.

Magyar Nemzet
2020. 11. 29. 12:53
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az utóbbi két évtized magyar tapasztalatai alapján Hajnal Tamás sem gondolta volna két éve, amikor aktív pályafutása befejezése után kinevezték a Ferencváros sportmenedzserének, hogy a 2020–21-es szezonban a Bajnokok Ligája csoportkörében szerepelhet a csapata. Hajnal a Képes Sportnak adott interjúban elárulta, ma már nem vágyik vissza a pályára, éppen elég teendője van, és bőven elég neki, ha látja az örömöt a szurkolókon és a játékosokon.

Hajnal a Fradi sikereinek az egyik kulcsfigurája
Fotó: Nemzeti Sport/Szabó Miklós

A játékosként 59-szeres válogatott korábbi középpályás szerint döntő volt, hogy az idei szezon előtt tudatosan törekedett klubja a csapat keretének kialakítására, a rajtot megelőző edzőtáborokban már ott voltak a nyáron szerződtetett labdarúgók, így volt idő őket beépíteni a csapatba. A játékosok kiválasztása kapcsán Hajnal elmondta, hogy nem feltétlenül a földrajzi közelség és az életkor a döntő szempont. Tokmac Nguen, a Fradi jelenleg legtöbbre taksált játékosa a norvég bajnokságból érkezett az Üllői útra. A fiatalokban megvan a lehetőség, hogy fejlődjenek, de kockázatot is rejt a leigazolásuk. Hajnal a Dinamo Zagreb védőjét hozta fel példának.

– A tizennyolc esztendős Josko Gvardiolt nyilván nem véletlenül szerződtette az RB Leipzig, ám a BL-selejtezőben éppen ellenünk hibázott nagyot, az akció végén pedig megszereztük a győztes gólt. Az idősebb játékosoknak nagyobb tapasztalatuk van, talán jobban érzik, hogy az adott pillanatban mire van szükség tőlük a pályán, úgyhogy inkább az egyensúlyt kell megtalálni a fiatal és az idősebb labdarúgók között – indokolt a sportvezető.

Hajnal kijelentette, hogy ha még futballozna, akkor szívesen szerepelne Szergej Rebrov csapatában. A Fradi edzője taktikailag felkészült, sokat fejlődnek a keze alatt a játékosok. S hogy meddig marad Rebrov a Ferencvárosnál? – Erről őt kellene megkérdezni. A klub sikerei természetesen az ő munkáját is igazolják, ahogy a játékos, úgy a vezetőedző is szóba kerülhet más kluboknál. Minden embernek magában kell eldöntenie, hogy mikor érkezik el a pillanat, amikor új kihívásokra vágyik, és valami mást is szeretne kipróbálni. A mindennapi munka során viszont azt látom rajta, hogy ugyanolyan motivált és elkötelezett, mint a kinevezése után volt. Többször elmondta ő is, mennyire jól érzi magát Budapesten. Egyébként véleményem szerint az is az egyesület sikere, ha a labdarúgók mellett a szakvezetőnek is képes megadni a lehetőséget, hogy adott esetben magasabb szintre lépjen – fogalmazott a sportmenedzser.

Az interjúból kiderül, hogy a sportmenedzser véleménye szerint melyik volt a Fradi idei legjobb meccse a Bajnokok Ligája csoportkörében, és mi kell ahhoz, hogy jövőre is az elitligában szerepeljen az NB I-et jelenleg magabiztosan uraló zöld-fehér csapat.

A teljes interjút itt lehet elolvasni.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.