Véget ért a barcelonai magyar álom, de a folytatás se rossz

Hanga Ádám elhagyja a Barcelonát, s valószínűleg a Real Madridnál folytatja. Ez a pályaív kosárlabdában sem szokványos, labdarúgásban pedig különösen ritka.

Magyar Nemzet
2021. 07. 16. 13:21
null
Hanga Ádám többé már nem ölti fel magára a Barcelona mezét, de bajnokként búcsúzik
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Barcelona hivatalos közleményben erősítette meg, hogy a elhagyja a klub-kosárlabdacsapatot.

Hanga gránátvörös-kék mezben

A 32 éves magyar játékos 2017 óta játszott a Barcában, a négy év alatt összesen 276 mérkőzésen lépett pályára a katalán együttesben, a mögöttünk hagyott idényben spanyol bajnoki címet és Király-kupát nyert a csapattal, az Euroligában pedig döntőt játszott.

Hanga szerződése 2022-ig volt érvényes további egy év opcióval, tehát annak lejárta előtt bontották fel. Hanga Ádám távozásának hátterében az állhat, hogy Sarunas Jasikevicius vezetőedző az utóbbi hónapokban kevesebb játéklehetőséget adott neki – erről Hanga maga is beszélt a Nemzeti Sportnak. A sportlap megkeresésére a játékos nem kívánta kommentálni a Barca közleményét.

Sajtóinformációk szerint a magyar kosárlabdázó a Real Madridban folytatja a pályafutását, de a királyi egylet ezt még nem erősítette meg. A Diario Madridista úgy tudja, Hanga a barcelonainál kevesebb fizetést kap majd, ám ezt az „áldozatot” örömmel hozta meg azért cserébe, hogy Spanyolországban maradhasson.

Hangának a Real a negyedik spanyolországi klubja lehet. Korábban a Manresa és a Baskonia játékosa is volt.

Labdarúgásban az ismert játékosok közül Bernd Schuster, Ronaldo („A fenomén”), Luís Figo és Samuel Eto’o szerepelt mindkét klubban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.