Fradista játékosok az ukrán válogatott keretében

Ihor Haratin és Olekszandr Zubkov is bekerült a Nemzetek Ligája szeptemberi rajtjára készülő ukrán labdarúgó-válogatott 36 fős keretébe.

Magyar Nemzet
2020. 08. 12. 11:33
null
Haratin főszereplő volt Moldéban
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Ferencváros két középpályása, Ihor Haratin és Olekszandr Zubkov is bekerült a Nemzetek Ligája szeptemberi rajtjára készülő ukrán labdarúgó-válogatott 36 fős keretébe. A magyar felmenőkkel is rendelkező Haratin kapcsán korábban felvetődött, hogy a magyar válogatottban szerepeljen, de a futballista inkább szülőhazája csapatában szeretett volna játszani.

Haratin (szemben) és Zubkov hamarosan debütálhat az ukrán válogatottban – Fotó: Micheller Szilvia/Nemzeti Sport

S erre minden lehetősége meglesz: a korábbi aranylabdás labdarúgó, Andrij Sevcsenko vezette ukrán válogatott augusztus 26-án Harkivban kezdi meg a közös munkát, a jelenlegi tervek szerint szeptember 3-án Lvivben Svájc ellen lép pályára, három nappal később Spanyolország ellen idegenben játszik a Nemzetek Ligájában.

Érdekes adalék a történethez, hogy az ukrán kapitány, a 2003-ban Aranylabdát nyert Andrij Sevcsenko és a Ferencváros jelenlegi vezetőedzője, Szerhij Rebrov korábban éveken át csapattársak voltak a Dinamo Kijevben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.