Harry Kane kikaparhatja a gesztenyét a Unitednek

A Tottenham könnyedén, 3-0-ra legyőzte a Leicestert az angol labdarúgó-bajnokság utolsó előtti fordulójában. Ezzel José Mourinho együttese feljött a hatodik helyre, ám a meccsnek a Leicesterre nézve fontosabb és súlyosabb következménye lehet: ezzel a vereséggel könnyen lemaradhat a Bajnokok Ligájáról.

Magyar Nemzet
2020. 07. 19. 19:02
null
Harry Kane szépen termeli a gólokat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

volt a Leicester végzete, mindenekelőtt az ő két góljával verte a Tottenham a Leicestert (igaz, a vezetést öngóllal szerezte meg a londoni alakulat).

Ha lehet ilyen mondani, Harry Kane a koronavírus-járvány egyik kedvezményezettje. Még januárban szenvedett combizomsérülést, s mire újraindult a Premier League, fel is épült. S mintha mi sem történt volna, ugyanúgy szorgalmasan rugdossa a gólokat. Már 17-nél tart, csupán Jamie Vardy (23), Danny Ings (21), Pierre-Emerick Aubameyang (20) és Mohamed Szalah (19) áll előtte, pedig ő 37 helyett csak 29 bajnokin szerepelt.

Ma három gólt is rúghatott volna, de 3-0-nál már lusta volt visszalépni lesről, így nem adták meg a találatát.

Harry Kane szépen termeli a gólokat
Fotó: Reuters

A Leicester a vereséggel valószínűleg lemarad a Bajnokok Ligájáról. Szerdán a Manchester United a 15. helyen, a „senki földjén” tanyázó West Hamet fogadja – egyértelmű esélyesként. Ha nyer a United, három pontra növeli az előnyét a vetélytársával szemben. Igen ám, de az utolsó fordulóban Leicester–Manchester United rangadó lesz. Izgalmak az utolsó pillanatig.

A Premier League élmezőnye: 1. Liverpool (már bajnok) 93 pont/36 mérkőzés, 2. Manchester City 75/36, 3. Chelsea 63/36, 4. Leicester 62/37, 5. Manchester United 62/36, 6. Tottenham 25 (37).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.