Hatalmas potyagól is kellett a Bayern kupagyőzelméhez

Története során tizenharmadszor duplázott a Bayern München, amely a bajnokság után a Német Kupát is megnyerte, a döntőben a Leverkusent győzte le 4-2-re. A bajorok harmadik gólját sokszor fogják ismételni a videómegosztó portálokon, elképesztő potya volt.

2020. 07. 04. 22:09
DFB Cup Final - Bayer Leverkusen vs Bayern Munich
Joggal ünnepelhettek a bajorok Berlinben Fotó: ALEXANDER HASSENSTEIN / POOL Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A labdarúgó Német Kupa fináléjában a Bayer Leverkusen és a Bayern München találkozott a berlini Olimpiai Stadionban. A bajnokcsapat címvédőként érkezett Berlinbe, tavaly a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig ellen győzött 3-0-ra, és összességében a huszadik kupagyőzelmére készült. Az ellenoldal még nem diadalmaskodott a kupában, így Hansi Flick együttese abszolút favoritként várta a finálét. A Bayern legutóbbi 25 tétmérkőzésén nem szenvedett vereséget, a bajnokságban magabiztosan menetelt, száz rúgott góllal védte meg a címét. Apropó, Flick: a Bayern edzője játékosként már ünnepelhetett kupasikert 1986-ban.

S minden jel arra vallott, hogy ez edzőként is összejöhet neki: még 25 perc sem telt el a mérkőzésből, és már két góllal vezetett a Bayern. Tapsoba nyomta el szabálytalanul Lewandowskit, az Aranylabda- és Aranycipő-várományos lengyel csatár összeesett. Járt a jogos szabadrúgás kissé jobbról, 16 és fél méterről a Bayernnek. mintaszerűen kanyarította a labdát a felső sarokba. Kisvártatva Joshua Kimmich, a több poszton is bevethető saját nevelésű játékos szenzációs passzal ugratta ki Serge Gnabryt, aki a jobb szélen vette át a labdát, majd kilőtte a hosszú alsó sarkot, 2-0.

A két bekapott gól után kezdett éledezni a Leverkusen, de nem jutott el Manuel Neuer kapujához. Kei Havertz, a német futball legújabb ékköve alig jutott labdához, Baily volt aktívabb elől, de a Bayern nem engedte kibontakozni az ellenrohamokat.

Joggal járhattak örömtáncot a bajorok Berlinben
Fotó: MTI/EPA

Némi változás történt a második félidőben, a kapaszkodó Leverkusen az 57. percben közel állt a szépítő gólhoz: Diaby lépett meg a jobb szélen, precízen gurított középre, Vollandnak csak a kapuba kellett volna lőnie közvetlen közelről, de ehelyett elképesztő lyukat rúgott. Ez mind semmi volt ahhoz képest, ami két perc múlva történt: Neuer rúgta előre a labdát a kapuból, de nem azzal a szándékkal, hogy gólpasszt adjon Lewandowskinak. Mégis ez történt: a lengyel center 25 méterről bikázta kapura a labdát, de nem célzott pontosan, a kapust találta telibe. Igen ám, de Hradecky leütötte a labdát maga alá, amely átcsúszott a lába között és így haladt át a gólvonalon. Elképesztő gól volt, nem mellesleg Lewandowski ötvenedik találata a 2019–2020-as szezonban.

A harmadik bekapott gól után végül összejött a szépítés: egy jobb oldali Bayer-szögletet követően, Sven Bender bukkant fel a hosszú oldalon, megelőzte Alabát, és a kapuba fejelte Demirbay középre kanyarított labdáját. Tömeges cserék tördelték a játékot a folytatásban.

Beszállt Perisic, Coutinho és Thiago is a Bayernbe, a horvát vb-ezüstérmes középpályás szép gólpasszt adott Lewandowskinak, aki elegánsan emelte a kapuba a labdát, de az utolsó szó Havertzé volt, 11-esből ő alakította ki a 4-2-es végeredményt.

Meglepetés nem történt: a bajnokság után a Bayern München megnyerte a Német Kupát is – története során tizenharmadszor. S ha így folytatja, és nem szól közbe a járvány, akkor hamarosan a Bajnokok Ligájában is célba érhet.

Német Kupa, döntő: Bayern München–Bayer Leverkusen 4-2 (2-0), Berlin, Olimpiai Stadion. Gólszerzők: Alaba (16.), Gnabri (24.), Lewandowski (59., 89.), illetve S. Bender (63.), Havertz (94., 11-esből).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.