Hatalmas siker: bejutott az Európa-liga döntőjébe a Siófok

A második számú európai kupasorozatban címvédő Siófok KC hosszabbítás után 36-34-re legyőzte a dán Herning-Ikast HB csapatát a női kézilabda Európa-liga nagybányai négyes döntőjének a szombati játéknapján, és a fináléban a francia Nantes együttesével találkozik.

Forrás: MTI2021. 05. 08. 20:40
null
Szikora megint biztos pont volt Fotó: Mirkó István

A második számú európai kupasorozatban címvédő Siófok KC hosszabbítás után 36-34-re legyőzte a dán Herning-Ikast HB csapatát a női kézilabda Európa-liga nagybányai négyes döntőjének a szombati játéknapján, és a fináléban a francia Nantes együttesével találkozik.

A meccs elején felváltva vezettek a csapatok, majd a magyar együttes egyre többet hibázott, ezt kihasználva a dánok egy 4-0-s sorozattal elléptek 8-5-re. Zdravko Zovko vezetőedző előbb cserékkel, majd időkéréssel próbálkozott, ennek hatására a Siófok felzárkózott egy gólra, de a 21. percben ismét időt kellett kérnie, ugyanis csapata védekezése nem állt össze, és a Herning-Ikast egy 4-1-es széria végén már 17-13-ra vezetett.

Ezt követően Szikora Melinda egyre jobban védett, csapattársai a mezőnyben minden labdáért megküzdöttek, a korábbinál hatékonyabban védekeztek, és másfél perccel a szünet előtt visszavették a vezetést. A dánok csaknem kilenc percig nem találtak be, így az első félidő után 19-18 volt az állás a Siófok javára.

A második felvonás elején megtorpant a magyar csapat, nagyon sok labdát eladott, ezt a létszámfölényes támadójátékkal próbálkozó ellenfél egy 5-1-es sorozattal használta ki, és 23-21-re ellépett. Szikora védéseire alapozva újra egyenlített a Siófok, és bár játékosai fáradni látszottak, a rendkívül izgalmas hajrában Tomori Zsuzsanna góljaival visszavette a vezetést. A Herning-Ikast 25 másodperccel a vége előtt betalált, a rendes játékidő utolsó támadása a magyar együttesé volt, és mivel Tóth Gabriella értékesítette az időntúli hétméterest, hosszabbítás következett.

Szikora Melinda remekül védett az elődöntőben
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

A ráadás első öt percét követően is döntetlen volt az állás, majd a második félidő vége előtt hetven másodperccel ismét kettővel jobban állt a Siófok. Ezt követően Szikora ismét védett, és mivel a dánok több gólt már nem szereztek, a nagyszerűen küzdő magyar együttes végül 36-34-re győzött.

A siófokiak közül Tamara Horacek hét, Tomori Zsuzsanna hat, Camille Aoustin öt gólt lőtt, Szikora 16 védéssel járult hozzá a sikerhez. A túloldalon Naja Kristensen és Stine Skogrand nyolc-nyolc, Ingvild Bakkerud hét alkalommal talált be.

A két csapat harmadik egymás elleni mérkőzésén két magyar siker mellett először játszottak döntetlent. A Siófok immár 17 mérkőzés óta veretlen az európai kupaporondon, 13 győzelem mellett ez volt a negyedik döntetlenje ebben az időszakban.

A másik elődöntőben: Nantes Atlantique HB (francia)–CS Minaur Baia Mare (román) 36-34 (21-15)

A vasárnapi program. A 3. helyért: CS Minaur Baia Mare–Herning-Ikast HB 14.45. Döntő: Siófok KC–Nantes Atlantique HB 18.00 (tv: Sport 1).

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.