Határ Bernadett mégsem megy idén nyáron Indianába

A Sopron Basket 208 cm magas kosarasáról februárban érkezett a hír, hogy szerződtetné az Indiana Fever együttese.

2020. 05. 18. 15:29
null
Határ Bernadett is siratta az elszalasztott nagy esélyt Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt

A Sopron Basket 208 cm magas kosarasáról februárban érkezett a hír, hogy szerződtetné az Indiana Fever együttese.

Határ Bernadett előtt kinyílt a világ. A Sopron Basket 208 centiméter magas kosarasáról február derekán érkezett a hír, hogy szerződtetni kívánja az Indiana Fever együttese, azaz lehetőséget kap az észak-amerikai profi bajnokságban, a WNBA-ben. Ez a sorozat május közepétől szeptember elejéig tart, tehát a válogatott center két magyarországi idény között is komoly kihívások előtt állt.

Volna. Legalábbis egyelőre.

Miután a magyar szövetség itthon a koronavírus-járvány miatt lefújta a bajnokságot, Határ Bernadett továbbra is edzésben maradt Sopronban, készült, hogy ha a WNBA késve is, de elindul, ő bevethető állapotban legyen. Ám nemrég roppant nehéz döntés elé állította az élet, és ő úgy határozott, hogy ezen a nyáron nem megy Indianába.

– Múlt héten csütörtökön megműtöttek, amit most három hónap rehabilitáció követ – mondta el a Magyar Nemzetnek. – A szezon utolsó másfél hónapjában már sérüléssel bajlódtam, a válogatott februári Európa-bajnoki selejtezői után ki kellett volna hagynom legalább három hetet. A klubcsapatom, a Sopron éppen több gonddal is küszködött, rossz passzban volt, ráadásul az edzéseken is kevesen voltak egészségesek, ezért nem pihentem. Erre az idény befejezése után kerítettem sort, tíz napig nem edzettem, de ezt követően a kevésbé intenzív gyakorlatoknál is éreztem a fájdalmat a bokámban. Elmentem MRI-vizsgálatra, ami után az orvosok a műtétet javasolták. Akkor erre még nemet mondtam, reméltem, lesz más megoldás is. A leleteket elküldtem Indianába, ahol azt mondták, rajtam múlik, hogy kiutazom-e, ők mindenesetre a szűk, tizenkettes keretben számítanának rám.

Nem kellett elhamarkodottan döntenie, ugyanis jelenleg még a férfiak ligájának, az NBA-nek sincs időpontja a folytatásra, és a WNBA sorsa is teljesen bizonytalan. A Fever vezetői azt üzenték Határ Bernadettnek, hogy bárhogyan dönt, ők támogatják, az orvosok pedig a konzultációt követően a leletek láttán arra a véleményre jutottak, hogy egy éven belül egész biztosan meg kell műteni a rendetlenkedő bokát. Ez végül mindent meghatározott.

– Abban maradtunk, hogy felfüggesztjük a szerződésemet – folytatta a játékos. – Ez azt jelenti, hogy a jövő nyárig a játékosuk maradok, folyamatosan figyelnek, segítenek, és ha nem jön közbe semmi, akkor a tavasszal, a magyar bajnokság befejezés után megyek, és készülök a WNBA-meccsekre. Nagyon nehéz döntés volt, de úgy érzem, a legkisebb rosszat választottam. Ha most odamegyek, valakit kitesznek miattam a keretből, és pár hét múlva kiderül, nem tudok játszani, nem lenne tisztességes. Arról nem is szólva, hogy ma még nem tudni, lesz-e az idén WNBA.

Emellett novemberben és februárban lesz két Eb-selejtezőnk, a jövő nyáron kerül sor az Európa-bajnokságra, és ha most kockáztatok, ami miatt az elkerülhetetlen műtéten csak később esem át, előfordulhatna, hogy nem tudnám segíteni a válogatottat. Így viszont a szalagplasztika, valamint a porcműtét után van három hónapon felépülni, és a bajnoki felkészülés kezdetére remélhetően újra tökéletes állapotban leszek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.