Hetvenötszörös portugál válogatott labdarúgót igazolt az FTC

Szenzációként tálalja a Ferencváros honlapja, hogy az SC Bragától 75-szörös portugál válogatott labdarúgó igazoltak Vanessa Marques személyében. A játékos nevéből persze rögtön kitűnik, hogy a zöld-fehérek női csapata erősített.

Forrás: Fradi.hu2020. 07. 07. 9:48
null
Vanessa Marques nagy erőssége lehet az FTC női csapatának Forrás: Fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Megvan női labdarúgócsapatunk első új igazolása a 2020-as nyári átigazolási időszakban. Dörnyei Balázs együttese nem is akármilyen névvel állapodott meg: a 24 éves, 75-szörös portugál felnőtt válogatott Vanessa Marques a 2020/21-es idényben a Ferencvárosi Torna Club játékosa lesz” – tudatja a Ferencváros honlapja, amelyen be is mutatják a játékost.

Vanessa Marques Malho 1996. április 12-én született a franciaországi Lyonban. 2011-ben kezdte pályafutását az akkor a portugál női élvonalban szereplő Vilaverdense FC csapatánál. Két bajnoki negyedik és egy ötödik helyezést szerzett az együttessel, majd 2014-ben a Valadares Gaia csapatához igazolt. A Porto környéki klub színeiben 2015-ben ezüst-, egy évvel később pedig bronzérmes lett a bajnokságban, a kupában pedig döntőt játszott. Ekkor 24 meccsen szerzett 19 góllal a második helyen zárt a góllövőlistán. 2016 nyarán a Braga játékosa lett, amellyel 2017-ben és 2018-ban is kupadöntőt játszott, míg első szezonjában rögtön a bajnokság második helyén végzett. Ezt az eredményt 2018-ban is megismételte, majd 2019-ben felért a csúcsra: bajnoki címet és portugál Szuperkupa-győzelmet ünnepelhetett a bragai piros-fehérekkel. Marques 30 góllal megszerezte a gólkirályi címet, valamint jelölték az idény legjobb játékosának is. A csapat a bajnoki győzelemmel kvalifikálta magát a Bajnokok Ligájába, amelynek selejtezőjéből 2019 augusztusában három győzelemmel, a ciprusi Apollón Limasszolt, az osztrák Sturm Grazot és a lett Rigas FS-t is magabiztosan maga mögé utasítva feljutott a 32-es főtáblára. Itt az első kör jelentette a végállomást, a klasszisokkal teletűzdelt francia PSG ellen egy 0-7-es első és egy 0-0-s második meccs után. Marques a 2019/20-as idényben is jól szerepelt csapatával, a Braga a harmadik helyen állt a bajnoki tabellán, amikor a koronavírus-járvány miatt a portugál szövetség úgy döntött, bajnok, helyezettek, feljutók és kiesők nélkül befejezettnek tekinti a bajnokságot.

Vanessa Marques nagy erőssége lehet az FTC női csapatának
Fotó: Fradi.hu

A posztját tekintve leginkább támadó középpályásként alkalmazható Vanessa Marques a portugál női U19-es válogatottban 31-szer lépett pályára, majd 2012-es debutálása óta 75-ször szerepelt a portugál felnőtt nemzeti csapatban is, amelynek mezében kilenc gólt szerzett. 2017-ben szerepelt a hollandiai Európa-bajnokságon, ahol a portugálok három csoportmeccséből kettőt végigjátszott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.