Hírzárlat

Talán már az információ is terjeszti a ragályt?!

Ch. Gáll András
2020. 03. 03. 10:36
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Paks elleni szerdai Magyar Kupa-mérkőzésen is ön ül a kispadon? Meddig szól a megbízatása?

– Erről még nem lehet semmi biztosat tudni, a klub későbbre ígért tájékoztatást. Tudni kell, hogy a heti programot, az edzések menetét, a

mec­cskeretet, az összeállítást, sőt a cseréket is az olasz stáb vezényelte le.

A DVTK-tól elszenvedett 4-0-s hazai Honvéd-vereség után a Pisont Istvánnal folytatott kérdezz-felelekből idéztünk. A kispesti legenda, aki főállásban a klub NB III-as csapatának a vezetőedzője, azért ugrott be Giuseppe Sannino helyére, mert a Honvéd vezetői kitalálták, hogy a talján mester, mivel a közelmúltban otthon járt, potenciális hordozója az Észak-Olaszországban is megjelent koronavírusnak. Igaz ugyan, hogy az alapos kivizsgálás semmiféle tünetet nem mutatott ki Sanninónál, de fő a biztonság, vélhették a tulajdonosok. Persze nem mindenhol esnek pánikba a közönséges mezei influenzánál is gyengébb „hatásfokú” vírustól, az OSC vízilabdázói például szerdán minden további nélkül fogadják BL-összecsapáson az Itáliához hasonlóan fertőzött Spanyolországból érkező Terrassa csapatát.

De most nem is ez a lényeg, hanem a mód, ahogy szegény Pisontot – a kispesti drukkerek imádott „legnagyobb királyát”, a klubért élni-halni képes legendát – megalázó helyzetbe hozták. Bohócnak rakták oda minimum egy bajnoki meccsre a partvonal mellé, miközben annyi beleszólása nem volt a meccselésbe, mint a jegyszedőnek. Nem ő cserélt, még az összeállításhoz sem volt semmi köze. Mintha az embert beültetnék egy olyan autóba, amely a lejtőn kezd el gurulni, motor és fék nélkül. Borítékolható a katasztrófa. Ami be is következett. És amikor ezeket a sorokat írjuk, még nincs rá garancia, hogy nem fog bekövetkezni szerdán is, a Paks elleni MK-meccsen. Mert amikor hétfőn érdeklődtünk a klub sajtósánál, mikor eresztik ki a makkegészséges Sanninót a karanténból, csak ezt a kurta választ kaptuk: a klubnál a témában hírzárlat van. Várjuk meg, amíg megjelenik valami a honlapon.

A tévedések elkerülése végett nem a hidrogénbomba képletét próbáltuk megszerezni, csupán arról érdeklődtünk, Sannino mester mikor dolgozhat újra. Talán már az információ is terjeszti a ragályt?!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.