Vb-ezüstérmes horvát BL-győztes csatárt igazol a Milan

Zlatan Ibrahimovic kora és állapota miatt be akarja biztosítani magát a Serie A listavezetője. A támadósor megerősítésére a horvát Mario Mandžukić lehet a megoldás. Ő sem fiatal, 34 éves.

Magyar Nemzet
2021. 01. 16. 11:50
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A jelenleg izomsérüléssel bajlódó 39 éves Zlatan Ibrahimovic a Milan első számú csatára, de a rossoneri a bosnyák származású svéd világsztár tehermentesítésére is gondol. Így került a képbe a csapat nélküli, a legutóbbi a katari Al-Duhailban futballozó, szabadon igazolható Mario Mandžukić, aki minden valószínűség szerint elfogadja az egyelőre fél évre szóló szerződést.

Mario Mandzukic 2010 és 2015 között a Juventusban futballozott
Fotó: Giuseppe Cottini / Nurphoto

A Milan vezetősége a héten kapcsolatba lépett a horvát támadó ügynökével, Giovanni Branchinivel. Fél évre kétmillió eurót fizetnének a horvát gólvágónak, ha a Milant választja.

A Bayern Münchennel 2013-ban BL-győztes és a horvát válogatottal 2018-ban világbajnoki-ezüstérmes Mandžukić ismeri az olasz bajnokság légkörét. Korábban öt évig erősítette a Juventust, 162 meccsen 44 gólt szerzett, illetve 17 gólpasszt osztott ki a Zebráknál.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.