Horváth Ferenc esküvőre készül Kispesten nagy násznéppel

A Bp. Honvéd a hét elején edzőt váltott, Pisont István helyett Horváth Ferenc kapta meg a csapat kispadját. A Kispestre harminc év után visszatérő edző, Horváth Ferenc a kötődésről, a farkastörvényekről és a remélt esküvőről is beszélt a Nemzeti Sportnak a vele készült interjújában.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 18. 10:23
null
Fotó: BALOGH_DAVID
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Horváth Ferenc Kispesten nevelkedett, tehát valójában hazatért, amikor elvállalta a Bp. Honvéd irányítását. Tizennyolc éves koráig a klubban futballozott, a szülei a Bozsik Aréna mögötti temetőben nyugszanak, az öccse pedig a mai napig a kerületben lakik. A volt válogatott futballista, az új vezetőedző harminc év elteltével tért vissza, és az interjúban felidézi, hogy milyen farkastörvények uralkodtak gyerekkorában az Ady mozi környékén.

– Nem olyan gyerekkorom volt, amilyen az én gyerekeimnek van. Egy pálya volt, pont az otthonunkkal szemben, reggeltől estig ott játszottunk. Farkastörvények uralkodtak! Mi nem mentünk át az út másik oldalára, akik pedig ott laktak, nem jöttek át a mi oldalunkra. Legfeljebb akkor vettük a bátorságot arra, hogy átszaladjunk, ha átgurult a labda, de akkor sem mindig…

 

Horváth Ferenc Kispesten nőtt fel, harminc év elteltével tért vissza
Fotó: Nemzeti Sport/Földi Imre

 

A farkastörvények alighanem érvényesek a mai labdarúgó NB I-re is, ahol több csapat is ádáz küzdelmet vív a bennmaradásért, és ebben a harcban a Bp. Honvéd nem áll jól, hiszen az utolsó helyen áll a tabellán. Horváth Ferenc erről így gondolkodik:

– Egy célunk lehet: bármilyen áron, de életben kell maradnunk! Minden áldott nap olyan játékosokkal akarok dolgozni, akik úgy hajtanak, mintha az életükért harcolnának. Aki ezt nem fogja fel, aki ezt nem teszi meg, nem való ide, mert – nem tudok szebben fogalmazni – csalást követ el a futballal, a klubjával, a szurkolókkal, mindennel szemben. A sportban ugyanakkor benne van, hogy az ellenfeled jobb nálad. Nem ígérhetem, hogy a hátralevő meccseinket mind megnyerjük, de mindent megteszek azért, hogy olyan csapat lépjen pályára a folytatásban, amely szenvedéllyel és alázattal játszik, miközben megszakad a sikerért.

Horváth Ferenc szerint ennek megvan a reális esélye, az első benyomásai kedvezőek, a játékosokat elszántnak látja. Igaz, azt még nem mindenkin érzi, hogy tudatosult volna bennük, hogy a nyakukon van a kés.

– Mást sem hallok, mint azt, hogy a Honvéd keretét remek játékosok alkotják, ez a csapat nem tud kiesni. Megsúgom: ki tud esni. A tabella éppenséggel arról árulkodik, hogy jelenleg nem előzünk meg annyi vetélytársat, ahányat a bennmaradás kivívásához kellene. A kiírás szerint nem a csapat névsora szerint dől el a végső sorrend, hanem a pályán elért eredmények alapján, vagyis nincs más választásunk, mint mihamarabb felkapaszkodni a vonal fölé, aztán ott maradni az idény végéig.

Egy ugyancsak a Nemzeti Sportnak adott interjújában Horváth Ferenc megemlítette, ha a szombati meccset megnyerte a csapata, akkor másnap esküvő volt odahaza, ha vereséget szenvedett, temetés. A Bp. Honvéd a hétvégén a Ferencvárossal játszik, és a vezetőedző tudja, ha sikerül is nyernie a csapatának, attól még semmi sem változik meg, csupán egy jó belépő lenne, nem több, a cél eléréséhez nem egyszer, és még csak nem is kétszer kellene nyernie a Bp. Honvédnak. Arra a kérdésre, hogy mi lesz az idény végen, ezt felelte:

– Esküvőre készülünk, méghozzá – abban a reményben, hogy addigra a szurkolóink is velünk lesznek – nagy násznéppel.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.