Hosszú Katinkának is ki kell töltenie a Covid-nyilatkozatot

Március 23-tól 27-ig tart az úszók országos bajnoksága a budapesti Duna Arénában. Szigorú egészségügyi előírásokhoz kötik a versenyzők részvételét.

Forrás: SzPress2021. 03. 03. 17:05
HOSSZ Katinka
Hosszú Katinkára is vonatkoznak a szigorú szabályok Fotó: Kovács Tamás Forrás: MTI

Március 23-tól 27-ig tart az úszók országos bajnoksága a budapesti Duna Arénában. Szigorú egészségügyi előírásokhoz kötik a versenyzők részvételét.

Márciusban felpezsdül a sportélet: a női kézilabda-válogatott olimpiai selejtezőjét március 19. és 21. között rendezik, a labdarúgó-válogatott március 25-én Lengyelország ellen kezdi meg a vb-selejtező sorozatot. Az úszók országos bajnoksága március 23-án kezdődik és 27-ig tart a budapesti Duna Arénában.

A SzPress Hírszolgálat értesülései szerint a szervezők négyszáznál is több versenyző indulására számítanak, akik közel hatvan egyesületet képviselve mérik össze az erejüket.

az Iron csapat versenyzője (j) a női 200 méteres hátúszás versenyen a Nemzetközi Úszóliga (ISL) második mérkőzésén a Duna Arénában 2020. október 18-án
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI

– Az idei országos bajnokág forgatókönyve a tokiói olimpiai játékok menetrendjét követi – nyilatkozta az SzPress Hírszolgálatnak dr. Török Enikő, a MUSZ sportszakmai csoportjának vezetője. – Ez azt jelenti, hogy a döntők sorozata délelőtt 10:30-tól kezdődik, az előfutamokra pedig este 7-től kerül sor. Csak olyan versenyzők léphetnek be a verseny színhelyére, akik az úgynevezett Covid-nyilatkozatot kitöltötték, és írásban adtak tájékoztatást többek között arról, hogy nincsenek a vírusfertőzésre utaló tüneteik, illetve arról is, hogy a betegségen átestek-e már vagy sem.

A háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka is köteles kitölteni ezt a bizonyos nyilatkozatot, különben nem állhat rajthoz az ob-n.

Más a helyzet azoknak a versenyzőknek és az edzőiknek az esetében, akik jelenleg külföldi melegégövi edzőtáborokban – Dél-Afrikában, Spanyolországban, Törökországban illetve Bulgáriában – tartózkodnak, és az országos bajnokság előtt néhány nappal érkeznek vissza Magyarországra.

– Valamennyien csak úgy szállhatnak fel a Budapest vagy a tranzitállomás felé induló gépekre, ha már tesztelték őket – folytatta dr. Török Enikő. – A dolgukat úgy könnyítettük meg, hogy a tesztelésüket már jó előre megrendeltük azokban a légikikötőkben, ahol az útlevélkezelésen át fognak esni. Bízunk abban, hogy a kint tartózkodó kisebb-nagyobb csapatok minden tagja negatív eredményt fog mutatni, így zökkenőmentesen térhetnek haza Magyarországra.

A sportszakmai csoport vezetője végül arról számolt be, hogy a dohai nemzetközi versenyen szereplő, és az OB-re is benevező magyar nyíltvízi úszókat – köztük a világ- és Európa-bajnok Rasovszky Kristófot – hazatérésük után a Liszt Ferenc repülőtéren azonnal tesztelni fogják, ezt követően otthonukban 24 órás karanténban kell tartózkodniuk, majd egy újabb tesztelésen megjelenniük, és csak ezután jelenhetnek meg a Duna Arénában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.