Idén mégsem jönnek Budapestre a világ legjobb teniszezőnői

Két óra sem telt el azután, hogy az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a világjárvány miatt törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten, amikor arról értesülhettünk, hogy idén a női teniszezők Fed-kupa-döntőjét sem rendezik meg fővárosunkban. Az eseményt jövő áprilisra halasztották.

Forrás: Magyar Tenisz Szövetség2020. 06. 26. 14:20
null
Forrás: burst.shopify.com
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A BNP Paribas Fed-kupa-döntőjének szervezőbizottsága ma bejelentette, hogy a 2020-as finálé a koronavírus-járvány miatt nem kerül megrendezésre. Az új dátum 2021. április 13–18., a helyszín pedig továbbra is a Papp László Sportaréna, ahol fedett salakpályán játszanak majd a világ legjobb női csapatai” – közölte a Magyar Teniszszövetség.

A Fed-kupa-döntőt, a női teniszezők nem hivatalos csapat-világbajnokságát eredetileg április 14–19-én rendezték volna meg Budapesten, de március 11-én a szervezők bejelentették, hogy a koronavírus-járvány miatt el kell halasztani. Pénteken pedig eldőlt, hogy idén nem is kerül rá sor, mert a nézők nélküli rendezés nem szerepelt az opciók között.

A 2021-es eseményen ugyanazon országok csapatai vehetnek részt, amelyek a 2020-as döntőre is kvalifikálták magukat, és a csoportbeosztások sem változnak.

– Az év eleji döntés a torna elhalasztásáról nagyon nehéz, de szükséges volt. Sajnálom, hogy idén nem lehet már megrendezni a versenyt, de hiszem, hogy jövőre nagyszerű eseménynek lehetünk tanúi. Ezekben a különleges időkben ahhoz, hogy mindenki biztonságban érezhesse magát, úgy véljük, hogy a verseny jövőre halasztása a megfelelő döntés. Szeretnénk megköszönni partnereinknek és a magyar kormánynak a kemény munkát és az elkötelezettséget, melyet az esemény iránt tanúsítanak – mondta David Haggerty, a Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) elnöke.

– Sajnáljuk, hogy el kellett halasztani az idei Fed-kupa-döntőt, de a játékosok, a nézők és a szervezők egészsége a legfontosabb. Köszönjük az ITF belénk vetett bizalmát, és nagyon várjuk, hogy folytatódjon a közös munka. Az ilyen presztízsű esemény megrendezése Budapesten erősíti azon erőfeszítéseinket, hogy fővárosunk a világ sportfővárosai között maradhasson – fogalmazott Fürjes Balázs, Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkár.

A nap során az Európai Kézilabda-szövetség (EHF) a világjárvány miatt törölte a női Bajnokok Ligája négyes döntőjét, amelyre szeptember 3. és 6. között került volna sor Budapesten.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.