Ilyen gólt még nem lőtt az olasz kiscsapat, a Milan bánta

Szombaton a Milan és a Juventus is vereséget szenvedett a labdarúgó Serie A-ban. Az Inter vasárnap elfoglalhatja városi riválisa helyét a tabella élén.

Magyar Nemzet
2021. 02. 14. 12:37
spezia
Forrás: Twitter/Spezia Calcio
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Meglepő eredményeket hozott a Serie A szombati játéknapja: a Juventus 1-0-s nápolyi veresége még benne volt a pakliban, arra viszont talán a Spezia szurkolói sem számítottak, hogy az újonc 2-0-ra legyőzi a listavezető AC Milant.

Pedig ez történt, a Milan teljesen enerváltan játszott, a Spezia pedig megérezte a lehetőséget, és a második félidőben Giuliano Maggiore és Simone Bastoni góljával meg is szerezte a három pontot. Utóbbi a tizenhatoson kívülről talált be, az újonc harminc idei bajnoki gólja közül ez volt az első büntetőterületen kívülről született találat!

A Spezia korábban már a Napolit is legyőzte a Serie A aktuális kiírásában, és jelenleg kilenc pont az előnye a 18., már kieső helyen álló Cagliari előtt.

A Milan viszont elveszítheti hosszú hetek óta őrzött első helyét, ha a városi rivális Inter a vasárnap esti rangadón legyőzi a Laziót. A Juventus viszont nem tudott közelebb kerülni a Milanhoz, sőt a harmadik helyét is féltenie kell.

Serie A, 22. forduló, szombati eredmények

Torino–Genoa 0-0

Napoli–Juventus 1-0

Spezia–Milan 2-0

A bajnokság élmezőnye: 1. Milan 49 pont/22 mérkőzés, 2. Inter 47/21, 3. Juventus 42/21, 4. Napoli 40/21 (45-21), 5. Roma 40/21 (44-35), 6. Lazio 40/21 (36-27).

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.