Immár hivatalos, új helyszínen rendezik meg a BL-döntőt!

A várakozásoknak megfelelően nem Isztambul lesz a labdarúgó Bajnokok Ligája május 29-i döntőjének a házigazdája.

Magyar Nemzet
2021. 05. 13. 12:59
Porto
Ismerős lesz a helyszín a finalisták számára Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Manchester City és a Chelsea közötti BL-finálét eredetileg Isztambulban rendezték volna meg, azonban a járványügyi helyzet miatt Angliából tilos Törökországba utazni, így az Európai Labdarúgó-szövetségnek (UEFA) új helyszín után kellett néznie.

Logikus lett volna, hogy a mérkőzést a két részt vevő csapat hazájába költöztessék, ezért az UEFA brit politikusokkal először arról tárgyalt, hogy Londonban játsszák le a döntőt, de ezt később elvetették, mivel a kormány nem tudta garantálni, hogy a szövetség kötelékébe tartozók, a televíziós közvetítők, valamint a kupasorozat szponzorai mentesülnek a szigetországban a beutazókra érvényes karanténkötelezettség alól.

Így végül az Európai Labdarúgó-szövetség az FC Porto otthona, az Estádio do Dragão mellett tette le a voksát. Az UEFA egyben azt is bejelentette, hogy a döntőre minkét csapat szurkolóinak hat-hat ezer belépőt biztosítanak.

A Manchester Citynek ismerős lesz az új helyszín, ugyanis a csoportkörben pályára lépett az FC Porto vendégeként. Hasonlóképp a Chelsea is találkozott Sérgio Conceição együttesével, viszont a járványügyi korlátozások miatt a negyeddöntős párharc mindkét felvonását Sevillában rendezték meg.

A költözés egyben azt is jelenti, hogy Törökország helyett zsinórban másodszor Portugáliában rendezik meg a Bajnokok Ligája kiírásának legfontosabb meccsét. Tavaly is Isztambul lett volna az eredeti helyszín, de végül Lisszabonba került a találkozó, amelyen a Bayern München 1-0-ra múlta felül a Paris Saint-Germaint.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.