Ismét meghirdették az Ezüstgerely-pályázatot

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB) és a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum újra meghirdeti az Ezüstgerely örökös vándordíj elnyerésére kiírt művészeti pályázatot.

Forrás: MTI2019. 12. 05. 16:37
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A MOB honlapjának híre szerint a vándordíj – melyet 1961-ben írtak ki először – „több mint fél évszázada ösztönzi mindazokat a tehetséges művészeket, akiknek szemléletmódjától, alkotó fantáziájától nem idegen a sport világa”.

A pályázatot felügyelő Ezüstgerely Alkuratórium hangsúlyozottan művészi igénnyel készült, a sport, az olimpia, a testnevelés és a természetjárás, azaz a testkultúra egész területének témavilágát felölelő alkotásokat vár.

A pályázati kategóriák a képzőművészet, az alkalmazott művészet, a sportfotó, az irodalom és a film-videó, az összedíjazás ötmillió forint. A pályaműveket január 27. és 31. között személyesen lehet leadni, az eredményhirdetés április 21-én lesz a Magyar Olimpiai és Sportmúzeum Kiállító épületében.

További részletek a MOB honlapján olvashatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.