Itt sok hiba, ott elégedett mester

A Ferencváros–Mol Fehérvár FC NB I-es labdarúgó-rangadó után a két edző nagyjából azt nyilatkozta, amit kellett, amire számítani lehetett.

Ch. Gáll András
2020. 02. 15. 23:29
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Joan Carrillo, a Mol Fehérvár FC edzője:

– Olyan mérkőzést kaptam, amire számítottam, kemény mérkőzést egy jó csapat ellen. A védekezésben szervezettek voltunk, de egy hiba elég volt ahhoz, hogy gólt kapjunk. Támadójátékban viszont sokkal több kell, a párharcokban rendre alulmaradtunk, sok technikai hibát vétettünk. Ezért kaptunk ki.

– Mennyire bízott az egyenlítésben?

– Valóban támadókat küldtem be, mert azért jöttünk, hogy megnyerjük ezt a meccset, de a cserék után sem ment igazán a foci, sajnos Nikolics, Milanov és Futács beállítása után is gyenge maradt a támadójátékunk.

– Milyen most az NB I ahhoz képest, amit négy és fél éve itt hagyott?

– Más, sokkal jobb lett a bajnokság, mint amit itt hagytam négy és fél éve. Nehezebb dolgom van most, mert taktikailag, technikailag, erőnlétben is sokat javult a színvonal. Nagy a kihívás, sokat kell még dolgozni, de örülök, hogy visszatértem, ez az én csapatom.

– Eldőlt a bajnoki cím sorsa?

– Most a regeneráció jár a fejemben, szerdán Magyar Kupa-meccs az Újpest ellen, ez foglalkoztat. A hat pont hátrány az hat pont hátrány, ezt nem lehet tagadni. A játék fizikai elemeiben jobb most a Fradi, más játékot szeretnék játszani, mint ők, a labdát használva, járatva szeretnénk művelni a futballt, de sajnos túl sok a hiba, és így nagyon nehéz.

Szergej Rebrov, a már-már bajnok Ferencváros edzője elégedett volt csapata teljesítményével, ami nem is csoda.

Abszolút ezt vártam a csapattól, nyomást akartunk helyezni a Fehérvárra, és ez sikerült, nem hagytuk kibontakozni őket. Tetszett az a mód, ahogy játszottunk, ahogy megnyertük ezt a meccset. Élveztem a játékot, ezt meg is mondtam neki, szerintem a szurkolók is valami ilyesmit várnak tőlünk – mondta az ukrán mester.

– Eldőlt a bajnokság sorsa?

Tudja a válaszomat... Nagyon fontos három pontot szereztünk, ma még ünnepelhetünk, de holnap máris el kell kezdeni a felkészülést a Mezőkövesd elleni meccsre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.