Ittas vezetésen kapták a Dunaszerdahely lábtörő játékosát

Az amúgy is problémás labdarúgónak számító Čmelík 1,5 ezrelék körüli véralkoholszinttel vezette autóját.

Forrás: Parameter.sk2020. 05. 29. 22:36

Az amúgy is problémás labdarúgónak számító Čmelík 1,5 ezrelék körüli véralkoholszinttel vezette autóját.

Pénteken hajnalban rendőrök állították meg Dunaszerdahelyen a szlovák élvonalbeli DAC egyik labdarúgóját, a 24 éves Lukáš Čmelíket, aki ittasan vezette a BMW típusú gépjárművét – értesült a Paraméter, Szlovákia legolvasottabb magyar hírportálja. A játékosnak az első, majd a megismételt alkoholtesztje is pozitív lett, a portál információja szerint 1,5 ezrelék körüli véralkoholszinttel, ami meghaladja az enyhe ittasság fokozatát... A rendőrségnek ez alapján büntetőeljárást kell indítania ellene alkoholos befolyás alatt elkövetett veszélyeztetés ügyében.

Lukáš Čmelík évek óta problémás játékosnak számít a DAC-nál, két évvel ezelőtt, 2018 áprilisában a csapat akkori vezetőedzője, – a magyar válogatott jelenlegi szövetségi kapitánya – kizárta a csapatból, miután egy edzésen eltörte csapattársa, a panamai válogatott Cesar Blackman lábát. Čmelík még csak tizenhat éves volt, amikor bemutatkozott a felnőtt első ligában. Szerepelt az összes szlovák utánpótlás válogatottban, egészen az U21-ig. A 2016-os évet kölcsönjátékosként a svájci Sion élvonalbeli csapatánál töltötte, 2017 tavaszán pedig a lengyel Piast Gliwice együttesénél szerepelt. A 2017/18-as idény előtt igazolt a DAC-hoz, azóta bajnoki mérkőzésen 38 alkalommal lépett pályára, és egy gólt jegyzett.

A Fortuna Liga harmadik helyén álló DAC május 21-én jelentette be, hogy a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitánya, Bernd Storck lett a csapat vezetőedzője. A német szakember kétéves szerződést írt alá a felvidéki együttessel, és június 1-jétől irányítja a sárga-kékeket. A DAC-ban négy magyar játékos is szerepel Kalmár Zsolt, Németh Krisztián, és Vida Máté személyében. A szlovák labdarúgó-bajnokság június 13-án folytatódik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.