Janics Natasa visszatér, indul az olimpiai válogatón

Janics Natasa két évvel ezelőtt kilencven százalék esélyt adott arra, hogy befejezte a pályafutását, most mégis visszatér. A háromszoros olimpiai bajnok kajakos csütörtökön rajthoz áll a szegedi olimpiai válogatón 200 méteren, és 39 évesen megpróbál kijutni a tokiói játékokra.

Magyar Nemzet
Forrás: Blikk2021. 05. 04. 14:02
Douchev Janics Natasa;
London 2012 - Kajak-kenu válogató Szegeden Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Holnap és csütörtökön rendezik az olimpiai pótkvalifikációs válogató versenyt Szegeden, s a második napon Janics Natasa is indul a Győri Graboplast VSE versenyzőjeként kajak 200 méteren egyesben, szúrta ki a Blikk. Borzasztóan erős futamban kap majd helyet, hiszen Fazekas-Zur Krisztinával, Csipes Tamarával és Kárász Annával kell megküzdenie.

A nagy visszatérés azért érdekes, mert 2018-ban Janics még azt tervezte, hogy kijut a tokiói olimpiára, aztán egy évvel később gyakorlatilag visszavonult, most viszont újra célba veszi az ötkarikás játékokat. Az első olimpiai aranyérmét tizenhét évvel ezelőtt, 2004-ben Athénban szerezte. A legutóbbi olimpiai érmét pedig éppen 200-on érte el a 2012-es londoni játékokon, amelyen a szám bronzérmese volt.

Csütörtökön kiderül, milyen formának örvend 39 évesen.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.