Az ősi rivális legyőzésével ünnepelné jubileumát Jürgen Klopp

Századik hazai és összességében kétszázadik Premier League mérkőzésére készül Jürgen Klopp irányítása alatt a Liverpool. Ünnepi alkalomra különleges ellenfél dukál, ezt pedig az ősi rivális Manchester United személyében meg is kapta a címvédő.

Magyar Nemzet
2021. 01. 17. 7:51
Jürgen Klopp, Manchester United, Liverpool
epa08506885 Liverpool's head coach Juergen Klopp reacts prior to the English Premier League match between Liverpool FC and Crystal Palace in Liverpool, Britain, 24 June 2020. EPA/Shaun Botterill/NMC/Pool EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Shaun Botterill/NMC/Pool
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy az a rangadók esetében megszokott, hosszú szópárbaj vezette fel a ma esti (17.30, tv: Digi Sport 1) Liverpool–Manchester United angol bajnoki mérkőzést. A dolog érdekessége az volt, hogy az edzőkön és a labdarúgókon kívül egy játékvezető is kivette részét a kakaskodásból. Jürgen Klopp nem tulajdonított nagy jelentőséget Mark Clattenburg véleményének, aki írásában képmutatónak nevezte a német szakembert.

– Meglepődtem-e, hogy valaki arról beszélt, amit mondtam? Nem. Meglepődtem-e, hogy Mark Clattenburg beszél rólam? Nem. Persze ő örülhet, mert így legalább megemlítik a nevét – szúrt oda Clattenburgnak a Liverpool vezetőedzője, majd azt is hozzátette: – Nem vagyok jó a mentális hadviselésben, ez az én bajom.

Klopp ezután a manchesteri kollégájának, Ole Gunnar Solskjærnak üzent:

– Tudom, hogy Ole azt mondta, most van a legjobb alkalom arra, hogy ellenünk játszanak. Tényleg? Majd meglátjuk!

A Vörösök mestere magabiztos, de aligha lehetne belekötni Solskjær szavaiba, hiszen a Manchester United keddi, a Burnley elleni sikerével az addigi éllovas Liverpool elé ugrott a tabellán. A gárda összességében tizenegy bajnoki, vendégként pedig tavaly január óta nem talált legyőzőre. Igaz, idegenben legutóbb éppen az Anfield Roadon kapott ki 2-0-ra.

A két csapat előző találkozóján (feketében) gólpasszt adott Mohamed Szalahnak
Fotó: REUTERS/Phil Noble

A liverpooli szentéllyel nem csak a Unitednek gyűlt meg a baja, hiszen az Anfieldet immár 67 Premier League-mérkőzés óta nem tudta bevenni egy, a Mersey-partján vendégeskedő együttes sem. Ebben az idényben a Klopp-gárda csak egyszer, legutóbbi hazai fellépésén veszített pontot. A West Brom elleni döntetlent viszont alaposan megszenvedte a Pool: az azóta lejátszott két bajnokin lőtt gól nélkül maradt, egy döntetlen és egy vereség a mérlege.

Az elmúlt hetek formája mellett a sérülések szempontjából is a vendégek vannak kedvezőbb pozícióban. A manchesteriek legerősebb kezdőcsapatából mindenki egészséges, Jürgen Klopp azonban továbbra sem számíthat Virgil van Dijkra, Joe Gomezre, Naby Keïtára és Diogo Jotára sem, Joël Matip játéka pedig kérdéses.

– A tabellán elfoglalt helyezésünk önbizalmat ad, és mutatja, hol tartunk. Ezúttal a bajnok ellen lépünk pályára, aki fantasztikus statisztikával rendelkezik az Anfielden. Kemény teszt lesz ez számunkra – magyarázta Ole Gunnar Solskjær. – Vajon meg tudjuk lepni őket? Mi vagyunk a trónkövetelők, ők már kiérdemelték, hogy bajnoknak nevezhessék magukat. Arra vágyunk, ami most az övéké. Az elmúlt évek eredményeit tekintve, ha győznénk, az sokkolná őket.

Solskjær arra utalt, hogy csapata öt mérkőzés óta nyeretlen ma esti vendéglátójával szemben. Legutóbb 2018 márciusában tudta legyűrni ősi riválisát a United, idegenben pedig napra pontosan öt évvel ezelőtt a minap visszavonult Wayne Rooney góljával aratott sikert.

Tavaly 33 ponttal végeztek a manchesteriek a győztes Liverpool mögött, a jelenlegi idény közepén viszont csak három pont választja el egymástól Anglia két legsikeresebb klubját. Vajon a listavezető képes lesz tönkretenni Klopp jubileumát, vagy a címvédő már túl nagy falatnak bizonyul?

PREMIER LEAGUE, 19. FORDULÓ

Szombat:

Wolverhampton Wanderers–West Bromwich Albion 2-3 (2-1)

Leeds United–Brighton 0-1 (0-1)

West Ham United–Burnley 1-0 (1-0)

Fulham–Chelsea 0-1 (0-0)

Leicester City–Southampton 2-0 (1-0)

Vasárnap:

Sheffield United–Tottenham Hotspur 15.00 (tv: Digi Sport 1)

Liverpool FC–Manchester United 17.30 (tv: Digi Sport 1)

Manchester City–Crystal Palace 20.15 (tv: Digi Sport 3)

Hétfő:

Arsenal–Newcastle United 21.00

Az Aston Villa–Everton találkozót elhalasztották.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.