Jürgen Klopp vallomása: Az én hibám volt ez az arculcsapás

Hatvannyolc mérkőzés után elveszítette hazai veretlenségét a Premier League-ben a Liverpool, amely a kiesőjelölt Burnley ellen kapott ki 1-0-ra csütörtök este az Anfield Roadon. Jürgen Klopp, a vörösök menedzsere szerint egy olyan meccset veszítettek el, amelyen lehetetlen volt kikapniuk, és ez az ő hibájából történt.

Magyar Nemzet
2021. 01. 22. 9:56
Southampton vs Liverpool
epa08919379 Liverpool's manager Juergen Klopp reacts during the English Premier League soccer match between Southampton and Liverpool in Southampton, Britain, 04 January 2021. EPA/Adam Davy / POOL EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 120 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Fotó: Adam Davy / POOL
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy kései tizenegyesgól jelentette a Liverpool vesztét a Burnley elleni meccsen, amelyen egyébként felborult a pálya Jürgen Klopp csapata javára, mégsem tudott élni a mérhetetlen fölénnyel. 72 százalékban birtokolta a labdát a címvédő, és 27-szer lőtt kapura, ennek ellenére gólképtelen maradt, amit megbüntettek a vendégek. A német edző a játékosai helyett is vállalta a felelősséget a vereségért, amely 2017. április 23. óta az első volt az együttesnek otthon a Premier League-ben.

– Egy olyan meccset veszítettünk el, amelyen tulajdonképpen lehetetlen volt kikapni, nekünk mégis sikerült – szögezte le Klopp a Daily Mail cikke szerint. – Ez pedig az én hibám, mert az én dolgom, hogy a fiúk jól és önbizalommal telve futballozzanak, és ezáltal meghozzák a helyes döntéseket a pályán. Nálunk volt a labda, helyzeteket is teremtettünk, ami rendben volt, de a végső döntésekbe hiba csúszott. Komoly arculcsapásként ért minket a vereség, a rövid magyarázat pedig az, hogy ez az én felelősségem. Mindig az én hibám, ha a dolgok nem működnek.

Egyre mélyebb gödörbe ássa magát a Liverpool, amely a legutóbbi öt bajnokiján nem tudott nyerni, és ami ennél is aggasztóbb, hogy ezeken mindössze egy találatot ért el, az elmúlt négy mérkőzésén gólképtelen maradt. Jelenleg a negyedik helyen áll a csapat a tabellán, de mögötte a Tottenhamnek és az Evertonnak is kevesebb mérkőzése van, és potenciálisan mindkét együttes eléje kerülhet. Tavaly harminc év után nyert angol bajnokságot a Liverpool, Klopp pedig az év edzője lett a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) díjátadóján, de most lassan a Bajnokok Ligája-indulásért kell aggódniuk a klub szurkolóinak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.