Kádár utolérheti Juhászt

A Mol Vidi középső védője eddig az egyetlen magyar idegenlégiós, aki valaha európai kupamérkőzésen szerepelt a Chelsea ellen.

2019. 03. 07. 16:00
Kádár Tamás
A Kijev magyar védőjének nehéz estéje lesz Fotó: MTI/EPA/Homem de Gouveia
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kádár Tamás szerda este befoghatja Juhász Rolandot. A Mol Vidi középső védője eddig az egyetlen magyar idegenlégiós, aki valaha európai kupamérkőzésen szerepelt a Chelsea ellen. Mi több, Juhász 2005-ben éppen a londoniak ellen mutatkozott be a belga Anderlecht színeiben a Bajnokok Ligájában.

Egy másik védő, a Dinamo Kijevben szereplő Kádár Tamás lehet tizennégy év után a következő magyar, aki pályára lép a Stamford Bridge-en (tv: 21.00, Digi 1). Kádár csapata az előző körben a görög Olimpiakoszt búcsúztatta, a londoni sztárcsapat otthonában komolyabb ellenállásra számíthat. Maurizio Sarri és csapata kiheverte a Kepa-ügy következményeit, az elmúlt hét végén idegenben nyert a Premier League-ben.

A Kijev magyar védőjének nehéz estéje lesz
Fotó: MTI/EPA/Homem de Gouveia

Másik magyar emberünk, még nem szerepelt a sorozatban. A Salzburg húszéves középpályása legutóbb a cseresorból nézte végig, amint csapata az előző fordulóban 4-0-ra kiüti a belga Cercle Brugge-t. Ezek után nem túl valószínű, hogy az olasz bajnokság második helyén álló Napoli ellen számítana az edzője Szoboszlai játékára (tv: 21.00, Digi 2). Már csak azért sem, mert Olaszországban a listavezető Juventus elleni hétvégi vereségével tetemes, 16 pontos hátrányt halmozott fel a Napoli, így menet közben átalakultak a célok a délolasz csapatnál, amelynél immár prioritást élvez az európai kupaszereplés.

A program

Az Európa Liga nyolcaddöntőjének első mérkőzései: Zenit–Villarreal 18.55, Rennes–Arsenal 18.55, Sevilla–Slavia Praha 18.55, Dinamo Zagreb–Benfica 18.55, Eintracht Frankfurt–Inter 18.55, Valencia–Krasznodar 21.00, Napoli–Salzburg 21.00, Chelsea–Dinamo Kijev 21.00. A visszavágókat jövő csütörtökön rendezik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.