Kalmár, Kleinheisler és Szalai is góllal készült a selejtezőkre

Március 24-én megkezdődnek a világbajnoki selejtezők, a magyar válogatott a lengyelt fogadja, így különösen nem közömbös, hogy Marco Rossi szövetségi kapitány keretének a tagjai milyen formában játszanak manapság. Szokásos összeállításunkban a külföldön szereplő magyar kerettagok teljesítményét nézzük meg, és néhányukról jó hírek érkeztek. Szalai Attila, Kalmár Zsolt és Kleinheisler László például gólt szerzett, de pályára léptek a Bundesliga magyarjai is – az más kérdés, mennyire zárták boldogan ezt a hétvégét.

2021. 03. 15. 8:17
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kalmár Zsolt kulcsember lesz a válogatottban. Ez bátran kijelenthető, hiszen távollétében – az RB Leipzig középpályása sérülés miatt még mindig nem léphetett pályára Lipcsében – övé lesz az irányító szerepköre. Mint ismeretes, a válogatott márciusban három világbajnoki selejtezőt is játszik, így nem volt túl nagy merészség kijelenteni, hogy Kalmár főszerepet kaphat Lengyelország, San Marino és Andorra ellen is.

Ezért különösen jó hír, hogy a Dunaszerdahely középpályása remek formában futballozik manapság, és így volt ez ezen a hétvégén is. A DAC, amely nem kezdte túl jól az évet, és jócskán leszakadt a listavezető Slovan Bratislavától, őrzi a második helyét, és szombaton a Zlaté Moravce együttesét fogadta. Az ellenfelet magyarul Aranyosmarótnak hívják, és a a hazai csapat a 70. percig nem játszott jól, akkor viszont és Balic összjátéka után Kalmár Zsolt elé került a labda, aki habozás nélkül, húsz méterről hatalmas bombát küldött a bal sarokba. Ez volt a tizenharmadik gólja a Fortuna-liga zajló idényében, és ismét a góllövőlista élére állt. A Dunaszerdahely később szerzett még egy gólt, tehát 2-0-ra győzött.

 

Kalmár Zsoltot (jobbról a második) ünneplik a társai a gólja után
Fotó: DAC/Cséfalvay Á. András

 

– A szurkolóknak ajánlom a találatot – mondta Kalmár Zsolt a Nemzeti Sport tudósítójának. – Nagyon hiányoznak. Képzeljük csak el, mi lett volna a stadionban, ha tömve lett volna a Mol Aréna!

Ezután beszélt arról is, hogy ő lett a Fortuna-liga legjobb játékosa 2020-ban:

– Fantasztikus érzés és nagy megtiszteltetés, hogy én lettem a legjobb. Nagyon hálás vagyok az első helyért. Nagy köszönettel tartozom a csapattársaimnak, az edzői stábnak, a klubnak és természetesen a családomnak. Nélkülük nem tudtam volna a legjobbnak lenni. Akárcsak a mai gólomat, ezt a díjat is a DAC fantasztikus szurkolóinak ajánlom.

A már említett Slovan Bratislava 6-2-re nyer a Trencín vendégeként, Holman Dávid nem volt tagja a keretnek.

Érdemes kiemelni a török Süper Lig magyarjait is, különösen Szalai Attilát. A jó hírhez egészen március 8-ig kell visszamenni, ami hétfőre esett, tehát a Fenerbahce aznapi meccse nem férhetett bele szokásos összeállításunkba. együttese a Konyaspor vendége volt, 3-0-ra győzött, és az első gólt a magyar válogatott védő szerezte. A Kasimpasa az Antalyasporhoz látogatott el, 1-1-et játszott, és Varga Kevin a 75. percig volt a pályán. A Fenerbahce vasárnap este hazai pályán nagyot botlott, Szalaival a védelemben 2-1-re kikapott a Genclerbirligi együttesétől, és ezzel lecsúszott a harmadik helyre a Besiktas és a Galatasaray mögé. Varga Kevinék hétfőn este játszanak.

Szalai Attila gólja

 

 

Egy hete beszámoltunk róla, hogy Nagy Ádámot, az angol másodosztályú Bristol City légiósát le kellett cserélni, mert egy játékostársa véletlenül közelről fejbe rúgta a labdával. Nagyot néhány napig kórházban tartották megfigyelésen, és a hétvégén még nem térhetett vissza pályára, a Bristol nélküle verte meg idegenben 3-0-ra a Birminghem Cityt.

Fordulatos hétvégéje volt a Bundesliga magyar futballistáinak. A kiesés ellen harcoló Mainz, Szalai Ádámmal a kezdőben, a Sallai Rolandot is bevető Freiburgot fogadta. Előbbit az 58., utóbbit a 72. percben cserélték le, így mindketten már kívülről látták, hogy a Mainz a hajrában megszerezte a győztes gólt. csapata ezzel a három ponttal előrelépett a kieső helyről az osztályozósra, és aligha számított rá, hogy ez a helyzet a kárára még változhat ezen a hétvégén. Így volt ezzel a vezette Hertha is, amely a papírformának megfelelően kikapott Dortmundban, de még „megúszós” pozícióban várta a vasárnapi játéknapot. Akkor azonban a Bielefeld nyerni tudott a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló Leverkusen otthonában, amivel kieső helyre tolta vissza a Mainzot, és osztályozósra a berlinieket. Az RB Leipzig vasárnap hiába vezetett 1-0-ra a Frankfurt ellen, a vendégek kiegyenlítettek, így a Gulácsi Péterrel a kapuban, Willi Orbánnal a védelemben játszó lipcseiek maradtak másodikok, de már négy pont a hátrányuk a Bayern München mögött.

Két magyar futballista is csak időhúzó csere volt, a ciprusi Omonia Nicosiába a 96., Szőke Adrián a holland Heraclesbe a 95. percben állt be, a csapataik egyaránt idegenben nyertek 2-1-re az AEL Limasszol, illetve a Den Haag ellen. Horvátországban az Osijek 4-0-ra nyert a Sibenik stadionjában, az első gólt Kleinheisler László szerezte, aki 81 percet töltött a pályán. A magyar középpályás nagyon szép gólt tekert az ötös bal sarka elől a kapu bal alsó sarkába a mérkőzés elején, Gyurcsó Ádám viszont csak a kispadon örülhetett a szép sikernek.

 

Kleinheisler László szép gólt lőtt, éppen rohan ünnepelni
Fotó: nk-osijek.hr

 

Svájcban a Lugano szintén vendégként nyert 3-0-ra a Vaduz ellen, Kecskés Ákos végig a pályán volt. Holender Filip együttese, a szerb Partizan Beograd hétfőn este játszik, a Zlatibor Cajetinát fogadja.

 

A magyar válogatott kerete

Kapusok: Tóth Balázs

Védők: Hangya Szilveszter, Kecskés Ákos, Lang Ádám, Lovrencsics Gergő, Szalai Attila, Willi Orbán

Középpályások: Cseri Tamás, Holender Filip, Kalmár Zsolt, Kleinheisler László, Nego Loic, Schäfer András, Sigér Dávid

Támadók: Géresi Krisztián, Nikolics Nemanja, Szalai Ádám, Varga Kevin, Varga Roland

A márciusi mérkőzések: 24-én Lengyelország itthon, 28-án San Marino és 31-én Andorra idegenben; mindegyik találkozó 20.45-kor kezdődik.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.