Nagy Ádám volt a legbalszerencsésebb magyar idegenlégiós

Nagy Ádámnak több szempontból is szerencsétlenül alakult a múlt hete, a Bundesliga magyarjai viszont Sallai Roland kivételével mind pontnak vagy pontoknak örülhettek. Egy külföldön játszó, magyar válogatott futballista tudott feliratkozni a gólszerzők közé, ő Helender Filip, Szlovákiában pedig Kalmár Zsoltéknak alighanem le kell mondaniuk a Slovan Bratislava trónfosztásáról. Szokás szerint összefoglaltuk a magyar légiósok utóbbi napjait.

2021. 03. 08. 6:56
Nagy Ádám
Soccer Football - Championship - Preston North End vs Bristol City - Deepdale, Preston, Britain - December 18, 2020 Preston North End's Alan Browne in action with Bristol City's Adam Nagy Action Images/Jason Cairnduff EDITORIAL USE ONLY. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or "live" services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. Please contact your account representative for further details. - RC2XPK9NJRLD Fotó: Jason Cairnduff Forrás: REUTERS
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

alig tért magához. Pedig nagyon készült csapatának, a Bristol Citynek a következő bajnokijára az angol másodosztályban, mert az ellenfél a Queens Park Rangers volt, amelyhez kellemes emlékek fűzik a magyar válogatott középpályást, ezeket így elevenítette fel a klub honlapján vele megjelent videointerjúban:

– Az előző idényben ellenük szereztem meg az első gólomat, és ebben a kiírásban is betaláltam nekik, ráadásul mindkétszer nyertünk, úgyhogy alig várom a szombati meccset. Igyekszem megint odatenni magam – mondta Nagy Ádám, majd beszélt az Angliában töltött második évéről is: – Jobb lett az angolom, sokkal könnyebben megértetem magam a többiekkel a pályán is. A beilleszkedéshez mindig idő kell, de most már nagyon jól érzem magam a bőrömben. Tavaly ilyenkor azt gondolhattuk, hogy csupán két-három hónapot kell várnunk, és az élet visszatér a normális kerékvágásba. Ehhez képest a helyzet változatlan. Mi, futballisták szerencsésnek mondhatjuk magunkat, hiszen nem veszítettük el a munkánkat, miközben világszerte sokak életét teljesen átírta a vírus.

 

Nagy Ádám (pirosban) sérülése remélhetően nem súlyos
Fotó: Reuters/Jason Cairnduff

 

A QPR elleni meccsre visszatérve azt mondta, reméli, a Bristol City képes lesz feledtetni a Bournemouth elleni szerdai vereséget, ám nagyot kellett csalódnia. Ott volt a kezdőcsapatban, így testközelből szenvedte el, hogy a londoni együttes a 11. és a 22. percben szerzett gólokkal már 2-0-ra vezetett – ez is maradt a végeredmény –, amikor a szenvedései tovább fokozódtak: a 31. percben le kellett őt cserélni. A saját csapattársa, Steven Sessegnon találta el közelről nagy erővel a labdával, Nagy Ádámot ápolni kellett, és nem tudta folytatni a játékot.

 

Nagy Ádám sérülése

 

Szlovákiában csúcsrangadót játszottak az élvonalban, az élen álló Slovan Bratislava a második helyezett Dunaszerdahelyt fogadta. A DAC hat éve nem nyert ellenfele otthonában, de a bizakodását táplálhatta, hogy a Slovan három legeredményesebb játékosa, Holman Dávid, Ratao és David Strelec hiányzott a pályáról, ám hamar ki kellett ábrándulnia. A pozsonyi együttes a 11. percben már 2-0-ra vezetett, a vendégek fél óra elteltével szépítettek ugyan, de a Slovan a második félidőben egy újabb találattal megpecsételte a sorsát, és tíz fordulóval a bajnokság vége előtt tíz pont előnyre tett szert. A Dunaszerdahelyben végig pályán volt és Kalmár Zsolt is, utóbbi így értékelte a mérkőzést a Nemzeti Sportnak:

– Jöttünk egy taktikával, amely tíz perc alatt füstbe ment. Próbáltunk visszajönni, többet tartottuk a labdát, megvoltak a lehetőségek, de sajnos csak egyszer találtunk a kapuba. A hazaiak hatékonyabbak voltak, apró dolgok döntöttek. Sajnáljuk, hogy csalódást okoztunk a szurkolóinknak. Ugyan még tíz kör van hátra, de a Slovan nagyon stabilnak tűnik. A futballban minden lehetséges, négyszer kellene vereséget szenvednie a pozsonyi csapatnak… Továbbra is keményen kell dolgoznunk, a saját játékunkat kell játszanunk.

A német Bundesligában a Mainz egy gól nélküli döntetlennel szerzett pontot az utolsó helyen álló, gyakorlatilag reménytelen helyzetben lévő Schalke otthonában. 74 percet töltött a gyepen, a csapat élvonalbeli tagsága pedig még mindig komoly veszélyben forog. Az egyik vetélytársa a Hertha, amely visszatérése óta az első győzelmét szerezte meg nem mindennapi körülmények között. Bár magyar válogatottakat ezen a meccsen nem láthattunk, magyar nevű szereplő akadt nem is egy: a 19 éves Dárdai Márton is ott volt a berliniek kezdőjében, amelynek bemelegedni sem volt ideje, az Augsburg már a 2. percben vezetést szerzett a szlovákiai magyar Bénes László révén. A Hertha nagyot hajtott, és az utolsó fél órában sikerült is megfordítania az eredményt, 2-1-re nyert. Simább meccse volt az RB Leipzignek, amely a Freiburgot 3-0-ra győzte le idegenben. A lipcsei kaput védte, a kéztörése miatt nem játszhatott, a házigazdáknál pedig a 65. percben állt be.

 

Bénes László gólja a Hertha ellen

 

Törökországban csütörtökön rendeztek utoljára magyar érdekeltségű bajnoki mérkőzéseket. A Varga Kevint is bevető Kasimpasa otthon kapott ki 2-1-re a Trabzonsportól, a magyar támadó 85 percet játszott, a Fenerbahce pedig ugyancsak hazai pályán 1-1-re végzett az Antalyasporral, Szalai Ádám végigjátszotta a meccset. Ugyanazon a napon Svájcban a Lugano Kecskés Ákossal a védelmében nyert 3-0-ra a Sion vendégeként, vasárnap pedig a Luzernt fogadta, a magyar védő ismét ott volt a pályán, de a csapat most kikapott 1-0-ra.

Cipruson a felsőházi rájátszás 2. fordulójában az Omonia Nicosia Lang Ádámot a kispadon jegelve 0-0-t játszott az Anarthoszisszal, a holland élvonalban pedig a Heracles Szőke Adriánt a cserék közé nevezve, de nem bevetve győzte le 2-1-re a Zwolle együttesét. Horvátországban az FK Osijek már két magyar válogatott futballistát alkalmaz, közülük Kleinheisler Lászlót a 69. percben vetette be a Gorica ellen Eszéken, Gyurcsó Ádám viszont nem állt be, a végeredmény pedig 1-1 lett. A végén még egy jó hír: a szerb bajnokságban a Partizan Beograd idegenben nyert 5-0-ra a Rad ellen, Holender Filip szerezte az első gólt, a 67. percben pedig már a pihentetés szándékával lecserélték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.