Kár volt Szegedig utazni…

Tegnap a forduló legrangosabb mérkőzésével megkezdődtek a Magyar Kupa nyolcaddöntői. Az Újpest pályaválasztóként fogadta a Mol Fehérvárt, és a rengeteg hibával tarkított találkozón nem esett gól, 0-0 lett a végeredmény, a döntés a jövő heti visszavágóra maradt. A többi mérkőzést ma játsszák le.

2020. 02. 12. 7:06
null
Látszik az üres nézőtérről, hogy nem jó ötlet messzire vinni egy ilyen találkozót Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sokat kellett utaznia annak az újpesti és fehérvári szurkolónak, aki a helyszínen akarta megtekinteni kedvencei­nek a Magyar Kupa-mérkőzését. Egészen Szegedig kellett elmennie, mert az Újpest pályaválasztóként nem tudott más játékteret választani, mint a szegedit.

Mindez azért, mert a Szusza Ferenc Stadion évek óta zajló kálváriája most éppen egy elszúrt pályafelújítás állomásánál tart, Budapesten a Ferencváros csak a válogatottal osztozik a stadionján, az MTK ma játszik otthon, és nem akart kockáztatni, a Vasas szintén nem fogadta be a lilákat, így aztán maradt Szeged – világos… Nem véletlen, hogy a lelátóról mindössze 1751-en figyelték a találkozót, és a két csapatot alig-alig biztatta valaki, a „Hajrá, Szeged!” viszont gyakran felharsant.

Látszik az üres nézőtérről, hogy nem jó ötlet messzire vinni egy ilyen találkozót
Fotó: Nemzeti Sport/Török Attila

Az első félidővel nem vesztett semmit, aki lekésett a meccsről, a másodikban pedig a Fehérvár vélhetően gól szerzett. Vélhetően, mert Bangboye közeli perdítése után Banai Dávid, az Újpest kapusa úgy mentett a gólvonalról vagy azon talán belülről, hogy háttal állt az asszisztensnek, aki nem láthatta tőle, hol is van a labda. A fehérváriak az 56. percben vetették be Amerikából – konkrétan Chicagóból – érkezett régi-új ászukat, Nemanja Nikolicsot, de egy fecskeként ő sem csinált nyarat, aminek február elején amúgy sem lett volna még itt az ideje. Helyzeteket mindkét oldalon feljegyezhettünk, de a gólvonalon – legalábbis „hivatalosan” – egyszer sem jutott át a labda.

A mezőny felét alkotó alacsonyabb osztályú együttesek ma lépnek pályára, négyen a második, négyen a harmadik vonalat képviselik. Az élvonal több patinás képviselője hiányzik, például a bajnokságot nagy előnnyel vezető Ferencváros is elvérzett már, érdekelt még viszont a két utolsó, a Zalaegerszeg és a Kaposvár is. Ebben a kiírásban még két meccsen dől el a továbbjutás, a visszavágókra a jövő héten kerül sor.

Magyar Kupa, nyolcaddöntők, első mérkőzés: Újpest–Mol Fehérvár FC 0-0.

Szerdán játsszák: Lipóti Pékség (NB III)–Zalagerszeg 14.00, Pécsi MFC (NB III)–Paks 14.00, Dorog (NB II)–III. ker. TVE (NB III) 14.00, Mezőkövesd–Kaposvár 18.00, Békéscsaba (NB II)–Puskás Akadémia 18.00, MTK (NB II)–Dunaújváros (NB III) 18.00, Bp. Honvéd–Haladás (NB II) 18.30 (tv.: M4 Sport)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.