Ki mondta, hogy a futball igazságos sport?

A Juventus két fura, bár megadható büntetővel tartott otthon egy pontot az Atalanta ellen.

Ch. Gáll András
2020. 07. 12. 0:14
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Juventus két fura, bár megadható büntetővel tartott otthon egy pontot az Atalanta ellen a Serie A nagy rangadóján a 32. fordulóban. Végig a bergamóiak játszottak jobban, de a futball istenei ezúttal nem kedvelték az Istennőt…

A 16. percben az Atalanta elképesztően nyomasztó fölénye gólban is megmutatkozott. Freuler gyilkos letámadással labdát szerzett Dybalától a Juventus térfelének közepén, Papu Gómezhez játszott, a kis argentin játékmester Duván Zapatát ugratta ki, és a kolumbiai center Szczęsny hasa alatt a bal sarokba lőtt, 0-1. Ez volt Zapata tizenötödik gólja a bajnokságban.

Az 54. percben Dybala teljes erővel rárúgta a labdát a hátat fordító De Roon kezére, Giacomelli játékvezető általános megdöbbenésre tizenegyest ítélt. De Roon, ha akarta volna, sem tudta volna elhúzni a labda elől a kezét. A büntetőből Ronaldo az 55. percben a jobb sarokba lőtt, 1-1.

Ronaldo halálbiztosan értékesítette a büntetőket Fotó: juventus.com

A 72. percben Malinovszkij hagyott ki nagy helyzetet, majd a 77. percben Ronaldo bravúrosan oldott meg egy szituációt, de lövését Gollini hatalmas vetődéssel védte. A 80. percben megint vezetett az Atalanta: a szupercsere Muriel passzát Ruszlan Malinovszkij 15 méterről a bal sarokba bombázta, 1-2. De a 89. percben ismételte magát a történelem: ezúttal Higuaín rúgta rá Muriel kezére a labdát, Giacomelli megint büntetőt ítélt, és Ronaldo megint a jobb sarokba lőtt, 2-2.

A Juventus hatalmas szerencsével, két véleményes büntetővel kiszenvedte a döntetlent, ezzel már-már bajnoknak tekinthető. A vendégeknek kezükben volt a győzelem és a második hely, remekül futballoztak, de a labdarúgásban nincs olyan, hogy erkölcsi győzelem. Ronaldo a sok tizenegyesével már 28 gólos, egy gólra megközelítette Ciro Immobilét, a Lazio csatárát. Az Atalantában Muriel 17, Zapata és Iličić 15-15 gólos.

Maurizio Sarri, a Juventus mestere kalapot emelt mindkét csapat játékosai előtt: – Európa pillanatnyilag talán legjobb formában lévő csapata ellen szereztünk egy pontot, amit a második félidő játéka alapján, amikor nagyon magasra toltuk a letámadásunkat, megérdemeltünk. fantasztikus profi, ahogyan kezeli a nyomást az lenyűgöző.

Gian Piero Gasperini, az Atalanta ősz szakvezetője ismét csillagos ötösre vizsgázott nagyvonalúságból, sportszerűségből:

– Óriási a csalódottságunk, megérdemeltük volna a győzelmet, nem tudom, mikor kerülünk legközelebb ilyen közel ahhoz, hogy három pontot vigyünk el az Allianz Stadionból – mondta. – Az e két tizenegyes összetörte a szívemet, de nem háboroghatok, mert azt mondják, ez a szabály. […] óriásit futballozott a csapatom, tovább faragtuk a különbséget a Lazio mögött, most csak arra kell vigyáznunk legközelebb a Brescia ellen, hogy ne viselje meg a játékosaimat ez a roppant balszerencsés körülmények között elveszített két pont.

Gasperini nyilatkozata:

Gasperini szomorúságáról csak annyit, hogy a megérdemelt győzelemmel már a második helyen állna az Atalanta, és csupán hat pont választaná el a Juvétól, amikor még 18 pontot szerezhetnek a csapatok a hátra lévő fordulókban.

Serie A, 32. forduló: Lazio–Sassuolo 1-2, Brescia–Roma 0-3, Juventus–Atalanta 2-2. Az élcsoport: 1. Juventus 76 pont, 2. Lazio 68, 3. Atalanta 67, 4. Internazionale 65.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.