Kitört fogak és orrcsonttörés a Girón egy helikopter miatt!

Súlyos sérülésekkel kórházban fekszik Luca Wackermann olasz kerékpárversenyző, aki az egyik csapattársával egészen hihetetlen balesetet szenvedett a Giro d’Italia keddi szakaszán. A főmezőnytől lemaradva, de három kilométeren belül voltak a céltól, amikor a televíziós közvetítésben dolgozó egyik helikopter túlságosan alacsonyra ereszkedett, a rotorja által keltett léghullám pedig a rosszul rögzített kordonokat befújta a pályára, éppen a két versenyző elé.

2020. 10. 07. 13:33
null
Luca Wackermann nem így képzelte az idei Giro d'Italiát Forrás: Twitter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Vini Zabu–KTM csapat a Twitter-csatornáján megosztott egy fotót Luca Wackermannról, aki a bal szeme felett nagy kötéssel fekszik a kórházi ágyon, és az még nem is látszik, hogy a balesetben két fogát elveszítette, eltört az orrcsontja, a teste pedig zúzódásokkal van tele. A Vini Zabu–KTM 28 éves olasz versenyzője komoly agyrázkódást szenvedett, közvetlenül a baleset után arra sem emlékezett, hogy a Giro d’Italián van. Csapattársa, a 26 éves holland Etienne van Empel kisebb sérülésekkel megúszta a balesetet, ő a szerdai szakaszon ott volt a rajtnál.

Luca Wackermann nem így képzelte az idei Giro d’Italiát
Fotó: Twitter

Etienne van Empel ugyancsak a Twitteren jelezte, hogy ő jól van, csak az ujjain vannak kisebb vágások, és reméli, hogy csapattársáról is jó hírek érkeznek majd. Ami pedig a balesetet illeti: a kordonok a semmiből tűntek fel előttük…

A Vini Zabu-KTM közleményében jelezte, hogy a felelősökre nézve súlyos következményekkel kell járnia a balesetnek.

A 103. Giro d’Italia mezőnye – benne az összetett 40. helyén álló Valter Attilával – szerdán a Mileto és Camigliatello Silano közötti 225 kilométeres szakasszal folytatja a versengést.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.