Kiütötte a Zetát Montenegróban a Fehérvár

A Fehérvár FC Loic Nego mesterhármasával, valamint Juhász Roland és Huszti Szabolcs találatával 5-1-re győzött a montenegrói Zeta vendégeként a labdarúgó Európa-liga selejtező 1. fordulójának első mérkőzésén, csütörtökön.

Forrás: MTI2019. 07. 11. 23:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Fehérvár gyorsan kétgólos előnybe került. Előbb a bal szélen meglóduló Milanov lapos beadását Nego külsővel a kapufa mellé lőtte, majd röviddel ezután ismét ők játszottak össze, és az ezúttal magasan érkező beívelést vágta be Nego. Némileg váratlanul szépített a montenegrói együttes, de ez nem fogta meg a székesfehérváriakat. Scepovic ugyan kihagyott egy ziccert, ám a visszapattanó megszerzése után Milanov harmadszor is tökéletesen szolgálta ki Negót.

A francia játékos a 23. percre mesterhármast szerzett. A folytatásban kicsit csökkent a színvonal, helyzetből is kevesebbet láthatott a közönség, és a szünetig az állás nem változott.

Fordulás után a Fehérvár átengedte a kezdeményezés lehetőségét a Zetának, amely megpróbált ezzel élni, a félidő elején egy-két alkalommal veszélyeztetett is, de aztán újra alacsonyabb lett az iram, és jobbára a mezőnyben folyt a játék.

A hajrára felpörgött a Fehérvár, és Juhász fejesgóljával, majd az utolsó pillanatokban Huszti szép, szabadrúgásból szerzett találatával nagyon magabiztossá tette sikerét, amely után a jövő heti visszavágót kényelmes helyzetből várhatja.

Európa-liga selejtező, 1. forduló, első mérkőzés:

Zeta (montenegrói)-Fehérvár FC 1-5 (1-3)

Gradski Stadion, Podgorica, v.: Vadachkoria (georgiai)

gólszerző: Goranovic (18.), illetve Nego (3., 12., 23.), Juhász (86.), Huszti (93.)

sárga lap: Pátkai (58.), Nikolov (64.)

Zeta:

Akovic – Tuzovic, D. Vukcevic, Ceklic, Sekulic – Milojko, S. Krstovic (Lambulic, 76.) – Goranovic, S. Vukcevic (Yamoah, 59.), Bosnjak – I. Vukcevic

Fehérvár FC:

Kovácsik – Fiola, Juhász, Elek, Stopira – Pátkai (Petrjak, 61.), Nikolov, Hadzic – Nego, M. Scepovic (Futács, 80.), Milanov (Huszti, 64.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.