Kizárhatják a klubot, ha egy hozzátartozó belopózik a versenyre

Rendkívül szigorú döntéseket hozott a Magyar Vívó Szövetség elnöksége a koronavírus-járvány miatt zárt kapus hazai versenyek rendezésével kapcsolatban.

Forrás: hunfencing.hu2020. 08. 20. 12:00
null
Siklósi Gergely (jobbra) egyéniben legyőzhetetlen volt Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Vívó Szövetség (MVSZ) elnöksége rögíztette, hogy a zárt kapus versenyein a védőtávolságot be kell tartani, az orvosi maszk viselése pedig valamennyi személy számára kötelező, kivéve a páston levő versenyzőket a mérkőzésük ideje alatt. Mivel a vívók a páston sisakot viselnek, így ők is végig maszkban lesznek esetenként reggeltől estig. Amennyiben a versenyző vagy edzője a maszk viselésére vonatkozó szabályokat megszegi, akkor a klub büntetéssel, akár kizárással is sújtható.

A versenyek alatt a csarnokban kizárólag a versenyzők, az edzők, az egészségügyi személyzet, a bírók, valamint a közreműködő személyek tartózkodhatnak. Amennyiben valamelyik vívó hozzátartozója, kísérője a helyszínen tartózkodik, akkor a versenyzőt és klubját is kizárhatják a versenyből. A kluboknak minden esetben nyilatkozniuk kell arról, hogy sportolóik tudomásuk szerint egészségesek, valamint arról, hogy a versenyt megelőző két hétben nem tartózkodtak külföldön. (Itt nincs megemlítve, hogy ez csak a sárga és a piros zónában levő országokra vonatkozik.) Ha valamelyik vívó az adott versenyt megelőző két hétben külföldön járt, akkor az egészségügyi előírásoknak megfelelően köteles két negatív koronavírus-tesztet bemutatni a klubja részére. Az MVSZ ugyanakkor vállalja a versenybírók és a rendezésben érintett személyek egészségügyi állapotának ellenőrzését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.