Klopp: Valaki mondja már el, miért jó a Brexit!

Jürgen Klopp, a Liverpool edzője az angol futball vezető szerepét félti amiatt, hogy a Brexit miatt januártól változik a labdarúgók szerződtetésének szabályozása, amely versenyhátrányba hozza a szigetországi klubokat.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2020. 12. 05. 11:20
Jürgen Klopp
Klopp szerint még felesleges a bajnoki címről beszélni Fotó: EPA/Paul Ellis
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mivel az Egyesült Királyság kilép az Európai Unióból, a brit klubok januártól munkavállalási engedély nélkül nem igazolhatnak futballistákat az EU-n belülről sem, 18 éven aluli külföldieket pedig egyáltalán nem szerződtethetnek. Ezzel egyértelmű versenyhátrányba kerül a Premier League, amely erősen támaszkodik a légiósokra, hiszen 61 százalék a bajnokságban foglalkoztatott külföldiek aránya. Ez a legmagasabb a négy topligában (Bundesliga 56, Serie A 59, La Liga 48 százalék).

– Még mindig várom, hogy valaki elmondja a Brexit első előnyét – fogalmazott Klopp a Guardianben megjelent kommentárjában. – Mi lesz ténylegesen jobb a Brexit után? Nyilvánvalóan nem az én dolgom ezt megítélni, de mint érintett, azért várom a Brexit első igazán pozitív hatását.

A Liverpool német edzője ugyanakkor emlékeztetett rá, a labdarúgás vezetői mindent elkövettek azért, hogy csökkentsék a hátrányos következményeket, és még rosszabb lenne a helyzet, ha nem küzdöttek volna ezért. – Michael Edwards, a Liverpool sportigazgatója részese volt ezeknek a tárgyalásoknak, és a többi klub is keményen harcolt a megoldásért. Ezek nélkül az egyeztetések nélkül rosszabb lenne a helyzet – tette hozzá Klopp.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.