Kommentátorból pilóta lett

A Racing Point mexikói pilótájának csütörtökön az első, már „gyanús” koronavírustesztje után a második is pozitív lett.

Magyar Nemzet
2020. 08. 01. 11:03
British Grand Prix
Beugrót indít a Racing Point a Brit Nagydíjon Fotó: POOL New Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Formula–1-es mezőnyből tavaly kikerült Nico Hülkenberg szerdán még úgy készült, hogy a német RTL csatorna kommentátoraként lesz jelen a hét végi Brit Nagydíjon, de az élet alaposan átírta a programját. Sergio Péreznek, a Racing Point mexikói pilótájának csütörtökön az első, már „gyanús” koronavírustesztje után a második egyértelműen pozitív lett, és a 32 éves németet kérték fel, hogy ugorjon be a helyére. Silverstone-ban a tegnapi szabadedzéseken már ő vezette az egyik rózsaszínű autót. Időközben az is kiderült, hogy Péreznek bőven volt alkalma elkapni a koronavírust, mert a Magyar Nagydíj után két napra hazautazott Mexikóba, elmondása szerint azért, hogy meglátogassa a balesetet szenvedett édesanyját. Ám a hírek szerint egy étteremben is látták baráti társaságban, ahol a rajongóival is fotózkodott, a visszaúton Európába pedig még Olaszországban is lazított a feleségével.

Beugrót indít a Racing Point a Brit Nagydíjon
Fotó: Reuters

Hülkenberg 184 centi magas, de szerencsére a Racing Point kanadai versenyzője, Lance Stroll csak két centivel alacsonyabb nála, így hirtelen az ő versenyoveralljaiból kapott egyet. Pérezé már szűk lett volna neki, a mexikói csak 173 centis. Lényeges, hogy a rutinos német nem idegenek közé került, hiszen 2011 és 2016 között öt évet lehúzott az akkor még Force India nevet viselő Racing Pointnál; igaz, legutóbb, 2017 és 2019 között a Renault alkalmazásában állt. Tegnap mindenesetre nem okozott csalódást, a húsz pilóta között az első szabadedzésen kilencedik, a másodikon hetedik lett.

– Őrült huszonnégy óra van mögöttem, éjjel kettőkor még az ülésemet állítottuk be, és még ma este is rengeteg munka vár ránk. Nagyon gyors az autó, megpróbálom a legtöbbet kihozni belőle – jegyezte meg a beugró Hülkenberg. A Racing Point egyébként nem csak neki tűnhet belülről gyorsnak, tegnap a legjobb köridőt ­ugyanis Stroll autózta.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.