Kupacsoda Spanyolországban: az Alcoyano kiütötte a Realt!

Búcsúzott a Real Madrid a labdarúgó Király-kupától. A fővárosi sztárcsapat a harmadik ligás Alcoyano otthonában vérzett el, hosszabbítás után.

Magyar Nemzet
2021. 01. 20. 23:56
null
Forrás: Twitter/Real Madrid
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem úgy tűnt, hogy gondba kerül a Real Madrid. Bár volt helyzete az első félidőben az Alcoyanónak is, a 44. percben Marcelo beadásából Éder Militao gólt fejelt.

A spanyol Király-kupa harmadik fordulójában azonban a hazaiak hátrányban sem voltak hajlandók elfogadni a papírformát. A Real elkényelmesedett, a 80. percben pedig Solbes közelről kiegyenlített. A királyi gárda hiába pörgette fel ezután kissé a játékot, nem tudta elkerülni a hosszabbítást.

A sztárjait pihentetni szándékozó Zinedine Zidane a ráadásra becserélte az kettőst. A hazai kapus, José Juan bemutatott néhány védést, de az Alcoyano a 109. percben, Ramón López második sárga lapja miatt emberhátrányba került.

Ahelyett azonban, hogy jó kiscsapat módjára megpróbálta volna kihúzni a tizenegyespárbajig, az Alcoyano tíz emberrel csodálatos akciót vezetett, amelynek végén Juanan megszerezte a győztes gólt.

Az Alcoyano története során először jutott a legjobb tizenhat közé a spanyol kupasorozatban. A Real Madrid egy héten belül két trófeáról is lemondhat, és a városi rivális Atléticóhoz hasonlóan harmadosztályú csapat otthonában vérzett el a Király-kupában.

A matracosokat búcsúztató Cornellá csütörtökön a Barcelona ellen zárja a fordulót, míg a friss Szuperkupa-győztes Athletic Bilbao a szintén harmadik ligás Ibiza otthonában lép pályára. A nyolcaddöntőbe eddig két harmad-, három másodosztályú és kilenc élvonalbeli csapat jutott be.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.