Lassan Puskás Ferenc következhet Pérez célpontjainak sorában

Folytatta az El Confidencial spanyol lap a hangfelvételek nyilvánosságra hozatalát, amelyben Florentino Pérez, a Real Madrid elnöke kiosztja a klub korábbi sztárjait.

Magyar Nemzet
2021. 07. 16. 12:00
Florentino Pérez
Florentino Pérez nem a legszebb napjait éli Fotó: Franck Fife Forrás: AFP
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Florentino Pérez nem mindig figyelt arra, hogyan fogalmaz a Real Madrid sztárjairól, akik közül többet a legendák között tart számon a királyi gárda szurkolóserege. Az El Confidencial spanyol lap fokozatosan hozta nyilvánosságra a gyakran nyomdafestéket sem tűrő kritikákat.

Kapott már José Mourinho, Raúl és Iker Casillas is. Ezúttal 2012-es felvétel került elő, amelyben Pérez a madridi klub korábbi középpályását, Gutit nevezi idiótának és önmaga ellenségének. A részletből az is kiderül, hogy Pérez távolította el a csapatból 2010-ben a saját nevelésű futballistát, aki így végül nem álmai klubjából, hanem a török Beşiktaştól vonult vissza, mindössze egy évvel később.

Raúl a mostani epizódban sem úszta meg sértés nélkül, Pérez szerint a korábbi aranylabdás, Luís Figo társaságában a legrosszabbak közé tartozott, a klubelnök szerint pedig édesanyjuk az ősi mesterséget űzte. Zinédine Zidane viszont meglepő módon dicsérő szavakat kapott Péreztől, így talán van remény arra, hogy a sportvezető nem tiporta szavaival a sárba a klub összes korábbi sztárját. Elvégre Fernando Hierro, Emilio Butragueño vagy éppen Puskás Ferenc még nem került sorra a leleplező hadjárat során.

Pérez még az első felvétel után azzal védekezett, hogy a felvételeket kiragadták kontextusukból, és a sportvezető szerint a teljes botrány a tavaszi szuperligaügy miatt került éppen most napvilágra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.