Lehet, hogy mégsem Lisszabonban rendezik meg a BL nyolcaddöntőit

Az AS nevű spanyol portál szerint a BL nyolcaddöntőinek a hátralévő visszavágóit mégsem egy helyszínen, Lisszabonban rendezik meg, hanem az eredeti helyszíneken játsszák le őket.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2020. 07. 06. 19:29
Champions League - Round of 16 First Leg - Real Madrid v Manchester City
A jelek szerint a Real Madrid mégis Manchesterben játszhat Fotó: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzeti Sport vette észre, hogy a spanyol AS című lap értesülése szerint az UEFA pénteken bejelenti, hogy a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjéből hátralévő négy visszavágót a hazai csapatok a saját stadionjukban játszhatják le. Ha ez tényleg így lesz, akkor a Manchester City a Real Madridot, a Juventus a Lyont, a Bayern München a Chelsea-t, a Barcelona pedig a Napolit fogadhatja hazai környezetben.

Az első tervek szerint a BL már az említett találkozóit is Portugáliában, Lisszabonban rendezték volna meg, ám a portál szerint a Barcelona és a Manchester City nyomására az UEFA végül úgy döntött, hogy ebben a körben még otthon játszhatnak a csapatok, és ezt pénteken, a negyeddöntő és az elődöntő sorsolásakor be is jelentik.

A brit kormány a Manchester City–Real Madrid párharc manchesteri megrendezéséhez már hozzájárult, a vasárnapi bejelentés szerint a „kiválasztott sportsztárok” mentesülnek a karanténintézkedések alól.

A labdarúgó BL záró tornával ér véget, erre Lisszabonban kerül sor augusztus 12. és 23. között. A negyeddöntőket augusztus 12-én, 13-án, 14-én és 15-én, az elődöntőket 18-án és 19-én, míg a finálét 23-án vívják. A Paris Saint-Germain, az Atlético Madrid, az Atalanta, valamint a Gulácsi Pétert és Willi Orbánt foglalkoztató RB Leipzig már a BL nyolc legjobb csapata közé jutott.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.