Közbeszólt az időjárás, lerövidítették a mai szakaszt a Girón

A rossz időjárás körülmények miatt lerövidítették a Giro d’Italia kerékpáros körverseny mai szakaszát, amely az egész verseny legnehezebb részének tűnt, ez lett volna a „királyetap”. A négy kiemelt hegy közül csak kettőt kell megmászniuk a résztvevőknek.

Magyar Nemzet
2021. 05. 24. 11:48
bukás
A vasárnapi bukás után újabb nehézség jött közbe Forrás: Twitter/Eurosport
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az eredetileg tervezett 212 kilométer helyett 153 kilométer vár hétfőn a mezőnyre, és négy helyett csak két első kategóriás hegyet kell majd megmászniuk a versenyzőknek. A programból a 2057 méter magas Passo Fedaia és a 2239 méter magas Passo Pordoi marad ki – utóbbi lett volna a Cima Coppi, azaz az idei Giro legmagasabb hegye. A versenyzőknek így a La Crosettára (1118 méter) és Passo Giaura (2233 méter, az új Cima Coppi) kell majd feltekerniük.

A 184 indulóból 154 kerékpáros van még versenyben, köztük két magyar, és Dina Márton.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.