Nem számít Újpest a baloldalnak

– Most az újpestiek által közkedvelt és sikeres piac kapcsán hazudik a baloldal. A jól kitalált és Újpestnek anyagi előnyt jelentő pénzügyi konstrukciót támadják. Vagy azért, mert nekik nem számít Újpest, vagy azért, mert ahogy Trippon fogalmazott: „kupleráj van a Városházán” – közölte Wintermantel Zsolt, a Fidesz IV. kerületi polgármesterjelöltje.

2024. 05. 12. 17:26
CSS_20240314_0002

20240314 Budapest
Wintermantel Zsolt politikus, közlekedésmérnök, közgazdász
Interjú

Fotó: Csudai Sándor CSS
Origo

20240314 BudapestWintermantel Zsolt politikus, közlekedésmérnök, közgazdászInterjúFotó: Csudai Sándor CSSOrigo
Fotó: Origo/Csudai Sándor
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az újpesti piacot még a Wintermantel Zsolt által vezetett önkormányzat építette meg hitelből. A válság miatt a hitel kamata megnőtt, a jobboldali polgármesterjelölt szerint a Déri Tibor és Trippon Norbert fémjelezte önkormányzat hibája, hogy nem reagált jól a kialakult helyzetre a városvezetés.

– A piacberuházáshoz a saját erő mellett két és fél milliárd forint fejlesztési hitelt vett fel az Újpesti Vagyonkezelő. Akkoriban a kamat két százalék körül volt összesen. Azért kellett a hitel, mert az önkormányzat a meglévő megtakarításait ennél magasabb kamat mellett tudta befektetni. Mivel

a hitel kamata alacsonyabb volt, mint amennyit a lekötött betétekért kaptunk, az önkormányzat összességében anyagilag jobban járt

– emlékeztetett Wintermantel Zsolt. A korábbi fideszes polgármester szerint ezt hívják felelős gazdálkodásnak. A Fidesz polgármesterjelöltje arra is kitért, hogy később a háború miatt megemelkedett a kamat, tehát érdemes lett volna a hitelt előtörleszteni.

– Az általunk delegált igazgatósági tag legalább négy alkalommal felvetette, hogy az addigra már kevesebb mint kétmilliárd forintos hitelt a város közel tízmilliárdos tartalékából fizesse vissza, mert az egy igen jó gazdasági döntés lenne. A vezérigazgató tárgyalt is a felvetésről Trippon Norbert gazdasági alpolgármesterrel, de az igazgatóságnak azt mondta, hogy a városvezetésnél nem talált meghallgatásra a felvetés – idézte fel Wintermantel Zsolt. Mindezek után Bartók Béla, az önkormányzat gazdasági bizottságának fideszes alelnöke már több mint egy évvel ezelőtt javasolta, hogy a kerület éljen az előtörlesztés lehetőségével, mert így jelentős pénzeket lehetne megspórolni, de ezt is elutasították.

– Ezt hívják felelőtlen gazdálkodásnak. Trippon Norbert kárt okozott. A jelenleg rendelkezésre álló megtakarításokból még most sem lenne késő lépni, de a baloldal inkább hazugságkampányt folytat, ahelyett, hogy Újpest érdekét szolgálnák – fejtette ki a fideszes polgármesterjelölt.

– Legyen Újpestnek olyan vezetése, amely felelősen gazdálkodik, megbízhatóan működteti és fejleszti a kerületet – szögezte le Wintermantel Zsolt.

Borítókép: Wintermantel Zsolt (Fotó: Origó/Csudai Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.