Következő mérkőzések
Skócia
21:002024. június 23.
Magyarország
Svájc
21:002024. június 23.
Németország

Messi a kamerába nézett, és szidta a futball legújabb szabályát + videó

Lionel Messi a mérkőzés közben, a kamerába nézve és bele beszélve szidta a futball legújabb szabályát, amely éppen őt sújtotta az észak-amerikai profi labdarúgóliga (MLS) legutóbbi játéknapján. Messi az ápolása után két percig nem térhetett vissza a pályára az Inter Mimai újabb győztes meccsén. Az amerikai liga két magyarja, Gazdag Dániel és Sallói Dániel is gólt szerzett, ezzel mindketten beállították Nikolics Nemanja gólrekordját.

2024. 05. 12. 11:03
MESSI, Lionel
Lionel Messi nem rajong a futball legújabb szabályáért, amely most éppen őt sújtotta az MLS legutóbbi játéknapján. Fotó: MTI/EPA/Cristobal Herrera Ulashkevich
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bő félóra elteltével már kétgólos hátrányban volt csapata, az Inter Miami a Montreal vendégekeként az MLS-ben magyar idő szerint vasárnapra virradóra, ám a David Beckham tulajdonában lévő csapat fordítani tudott, s végül 3-2-re nyert. Az Inter Miami ezzel zsinórban az ötödik sikerét aratta, és vezeti a Keleti főcsoportot. Messi így is kiakadt a meccsen.

MESSI, Lionel
Lionel Messi nem ért egyet az új szabállyal az MLS-ben (Fotó: EPA/Lynne Sladky)

Történt, hogy a 36 éves klasszis a földön maradt a 40. percben, miután az egyik montreáli védő szabálytalankodott ellene. Messi a térdét fogta, ápolni is kellett, majd hiába tért volna vissza a pályára, nem engedték neki. Ez a futball legújabb szabálya miatt volt így, amely nemrég lépett életbe az MLS-ben: ha egy játékos 15 másodpercnél tovább a földön marad, az ápolás után további két percig nem engedik vissza. Ezzel nyilván a szándékos, időhúzás céljából elkövetett fetrengéseket akarják büntetni. Messi nem ért egyet a megvalósítással.

Mindezt teljesen egyértelművé tette, amikor a visszatérésre várakozva belenézett az egyik őt követő kamerába, és a fejét rázva belemondta: – Az ilyen típusú szabályokkal nem jó irányba haladunk! – idézte őt az Origó cikke.

– Vannak helyzetek, amikben felül kell vizsgálni a szabályt – védte meg Messit az Inter Miami edzője, Gerardo Martino a meccs után az ESPN szerint. – Leo esetében ez egyértelmű szabálytalanság volt ellene. Én úgy látom, hogy azt a csapatot büntették, amely az elszenvedője volt az esetnek. A szabálysértés egyértelmű volt, sárga lapot ért volna, mégis mi vesztettük el Leót két percre.

Gazdag és Sallói utolérte Nikolics Nemanját

és Sallói Dániel is gólt szerzett az MLS legutóbbi játéknapján, ezzel mindketten utolérték a liga eddigi legeredményesebb magyar légiósát, Nikolics Nemanját.

Gazdag és csapata, a Philadelphia Union hazai pályán szenvedett 3-2-es vereséget az Orlando Citytől. Klubja gólrekordereként a magyar válogatott támadó középpályás tizenegyesből talált be a 66. percben, ezzel az 57. gólját szerezte a Philadelphia színeiben, a bajnokságban pedig már 51 gólos, amivel beérte a korábban a Chicgao Fire színeiben a magyar MLS-rekordot felállító Nikolicsot.

Sallói ugyancsak az 51. találatát jegyezte a ligában, ő a 61. percben volt eredményes a Sporting Kansas Cityben a vendég Houston Dynamo ellen 2-1-re elveszített meccsen.

A Philadelphia a kilencedik helyen áll a Keleti főcsoportban, míg a Kansas City 11. nyugaton.
 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.