Ligetvári visszatér Veszprémbe, Terzic távozik

Ligetvári Patrik visszatér kölcsönszerződéséből, Mirsad Terzic viszont távozik a Telekom Veszprém kézilabdacsapatától a klub honlapjának szerdai beszámolója szerint.

Forrás: MTI2020. 01. 29. 20:13
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A klub cikke emlékeztet, a saját nevelésű balátlövő remek teljesítményt nyújtott a kilencedik helyen végzett magyar válogatottban a januári Európa-bajnokságon. Ligetvári két év kölcsönszereplés után tér vissza Veszprémbe, miután előbb az Ademar León, majd pedig a La Rioja együttesénél pallérozódott.

Mirsad Terzic szerződése nyáron lejár, és nem hosszabbítják meg, így 11 szezon után hagyja el a Királynék Városát a keret legrégebben Veszprémben játszó tagja. Az együttessel ahol eddig kilenc magyar bajnoki címet és ugyanennyi Magyar Kupa diadalt ünnepelhetett, illetve ötször szerepelt a Bajnokok Ligája négyes döntőjében, ebből háromszor a fináléban is pályára lépett. Mindezek mellett kétszer ült fel a csapattal a SEHA Liga trónjára – áll az oldalon.

A súlyos sérüléséből lábadozó jobbátlövő, Kent Robin Tonnesen szerződését 1+1 évvel meghosszabbítja a klub, a norvég válogatott játékos Achilles-ina december 1-jén a HC Vardar elleni Bajnokok Ligája-mérkőzésen szakadt el, ezután rögtön megműtötték, és azóta is keményen dolgozik a visszatérésén.

A klub beszámolt Danyiil Siskarjov és Jorge Maqueda leigazolásáról is. Az orosz válogatott, kétszeres BL-győztes jobbszélső Siskarjovot a Vardartól szerződtette a Veszprém. A Szegedről érkező világ- és Európa-bajnok spanyol jobbátlövő Maqueda a Vardarral BL-t, a Szegeddel pedig magyar bajnokságot és Magyar Kupát nyert, szerepelt az Eb álomcsapatában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.