„Mindegy milyen talajon, de el akarjuk érni a célunkat!”

Szerda este lejátssza a Ferencváros a norvég Molde elleni párharc első mérkőzését Norvégiában, a tét a Bajnokok Ligája csoportköre. Szergej Rebrov, a Fradi vezetőedzője szerint a csapata alaposan felkészült az ellenfélből, Lovrencsics Gergő csapatkapitányt pedig arról kérdezték, nem gond-e, hogy műfüvön lesz a találkozó.

Magyar Nemzet
2020. 09. 22. 19:27
null
Forrás: fradi.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rövid, mindössze hatperces sajtótájékoztatót tartott a Ferencváros Moldéban, a szerdai Bajnokok Ligája play-off mérkőzés előtt. A magyar bajnok részéről Szergej Rebrov vezetőedző és Lovrencsics Gergő csapatkapitány ült ki az újságírók elé. Szergej Rebrovtól azt kérdezték először, hogy mit szól a Erling Moénak, a Molde vezetőedzőjének a nyilatkozatához, amely szerint azt várja, hogy a saját csapata végig irányítja a meccset, és nagy nyomást helyez a magyar bajnokra.

– Ez érthető – válaszolta az ukrán szakember. – Én most nem részletezem a saját stratégiai elképzeléseinket, de azt kijelenthetem, hogy nagyon komolyan felkészültünk az ellenfelünkből.

 

Fotó: fradi.hu

 

Ezután egy másik nyilatkozatról kérdezték. Franck Boli, a Ferencváros csatára, aki korábban Norvégiában futballozott, a múlt héten nyilatkozott a Verdens Gang nevű lapnak, és a Moldéról szólva magabiztosan kijelentette: „Nem akarok nagyképűnek tűnni, de szétzúzzuk őket!” Egy norvég újságíró arról érdeklődött, hogy Szergej Rebrov nem tartja-e ezt túlzott magabiztosságnak.

– Többféleképpen lehet érteni azt, amit mondott, de tudom, ő mindannyiunkhoz hasonlóan tiszteli a Moldét, amely nagyon komoly ellenfél lesz, eszünkben sincs lebecsülni.

Ezután Lovrencsics Gergő kapott kérdést arról, hogy mennyire zavarja őt és a társait a számukra szokatlan műfű. A válogatott védő erre így reagált:

– Ezzel nem tudunk mit kezdeni, ráadásul otthon azért sem edzettünk műfüvön, mert az itteni egészen más, mint ami nekünk van otthon, nem lett volna értelme. Mi mindannyian tudjuk, miért jöttünk ide, és mindegy milyen talajon, de el akarjuk érni a célunkat, hogy ott legyünk a Bajnokok Ligája csoportkörében.

Bajnokok Ligája, play-off, 1. mérkőzés: Molde (norvég)–Ferencváros, Molde, szerda 21.00 (tv.: M4 Sport)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.