Spanyol beteg – megtréfálta a City a Real Madridot

Erre a kombinációra kevesen fogadtak volna: a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének szerdai meccsein a két favorit kikapott, ráadásul a Real Madrid a Bernabéuban a Manchester Citytől, az Olympique Lyon ezzel szemben a Rhone partján verte meg a Juventust, Ronaldóstul.

Ch. Gáll András
2020. 02. 26. 23:24
null
Madrid, 2020. februr 26. Dani Carvajal, a Real Madrid jtkosa (b) prblja kivdeni a kapujukra tmad Bernardo Silva, a Manchester City jtkosa lvst a labdarg Bajnokok Ligja nyolcaddntjben jtszott Real Madrid - Manchester City els mrkzsen a madridi Santiago Bernabeu stadionban 2020. februr 26-n. MTI/AP/Bernat Armangue Fotó: Bernat Armangue Forrás: MTI/AP/Bernat Armangue
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az első meglepetés: Zinedine Zidane, a Real Madrid edzője kihagyhatatlannak tűnő irányítóját, Toni Kroost csak a kispadon kezdette a Manchester City elleni, a brazil tinédzser Vinícius viszont helyet kapott Benzema mellett a kéttagú csatársorban. Pep Guardiola, a Manchester City menedzsere azzal sokkolta a csapat szurkolóit, hogy a klub történetének legeredményesebb (kilenc év leforgása alatt 252 találat szerda estig) játékosa, a tartalékok közé került. Így a két kezdő tizenegy ekként festett a szerdai Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőn:

Real Madrid: Courtois – Carvajal, Sergio Ramos, Varane, Mendy – Valverde, Modric, Isco – Vinícius Jr., Benzema.

Manchester City: – Walker, Laporte, Otamendi, Mendy – Gündogan – Mahrez, De Bruyne, – Gabriel Jesús.

Kuriózum: három „Mendy” is szóhoz jutott: Ferland Mendy, Benjamin Mendy és Otamendi...

Az első nagy helyzet a City előtt adódott, a 21. percben Gabriel Jesús ugrott ki a balösszekötő helyén, tíz méterről erős lövést küldött Courtois kapujára, a belga bravúrral védett.

Kilenc percre rá Benzema remek fejest küldött hét méterről a City kapujára, Ederson még nagyobb bravúrral védett, mint az előbb Courtois. Egyre jobb lett a meccs.

A legnagyobb helyzet a 47. percben alakult ki, mégpedig a Real kapuja előtt. Szöglet után Gabriel Jesús rápörkölte, a labda mellé ment volna, de Sergio Ramos menteni akart, pedig nem volt rá szükség. Ő azonban belepiszkált, ettől a labda a kapu felé pattant, és be is ment volna, ha Casemiro nem áll ott, és nem szabadít fel. Aztán Orsato játékvezető lefújta az első félidőt.

Szünet után folytatódott az öldöklő tempójú küzdelem, de gól nélkül. Az 56. percben Mahrez letette a labdát a jobb alsó sarokra, de Courtois ezt is kiszedte onnan.

A 60. percben már Ederson sem menthetett, pedig ő is ott van a világ öt legjobb kapusa között. Vinícius tört be a tizenhatoson belülre, két védő szorításában középre passzolt, Isco egy szál magában érkezett a tizenegyes ponton, és hajszál pontosan a jobb sarokba lőtt, 1-0 a Madridnak.

A 78. percben jött az egyenlítés. Balról jött a beadás Gabriel Jesús fejére, a brazil két kézzel megtámasztotta Sergio Ramos hátát – nem lökte, csak megtámasztotta –, így zavartalanul fejelhetett a jobb sarokra, és bár Courtois beleért, a labda a hálóban kötött ki, 1-1.

Ettől megtáltosodott a City. A 82. percben Sterling húzott el a bal szélen, Carvajal felrúgta, nem is értjük, miért tiltakozott, amikor a bíró tizenegyest ítélt. De Bruyne a jobb sarokba helyezte a labdát, 1-2. Aztán a 86. percben eladták a labdát a spanyolok, Gabriel Jesús kilépett, Sergio Ramos még éppen a tizenhatos vonala előtt lerántotta. Piros lap, a madridi csapatkapitány a visszavágón sem játszhat. A szabadrúgást Gündogan lőtte – Courtois ölébe. A 91. percben Mahrez majdnem rúgott még egy gólt, de már nem változott az eredmény.

BL-nyolcaddöntő, első mérkőzések: Real Madrid–Manchester City 1-2 (0-0). Gól: Isco (60.), ill. Gabriel Jesús (78.), De Bruyne (82., 11-esből)

Olympique Lyon–Juventus (1-0). Gól: Tousart (31.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.