Magyar felajánlás, amit hálásan megköszönt az UEFA

Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) köszönetet mondott Magyarországnak, amiért hazánk felajánlotta, hogy szükség esetén stadionokat bocsát azon csapatok rendelkezésére, amelyeknek a koronavírus-járvány miatt semleges pályán kell megrendezniük a mérkőzésüket a Bajnokok Ligája, valamint az Európa-liga selejtezőjében.

Magyar Nemzet
2020. 08. 06. 17:39
null
A Puskás Aréna is helyszín lehet Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ahogy korábban megírtuk, az UEFA szigorú járványügyi protokollt dolgozott ki a Bajnokok Ligája és az Európa-liga selejtezőire, hogy a fertőzésveszély ellenére biztonságos körülmények között el lehessen kezdeni az európai kupasorozatok selejtező mérkőzéseit.

Többek között olyan rendelkezést is hozott, hogy súlyos besorolás alá eső ország csapatai kötelesek semleges helyszínen megrendezni hazai találkozóikat. Magyarország egyike annak a négy országnak, amely ezen esetre felajánlotta az UEFA-nak, hogy kész stadiont a rendelkezésére bocsátani.

A Puskás Aréna is helyszín lehet
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az UEFA mai közleményében külön köszönetet mond ezért, miként az az MLSZ csütörtök kora délutáni Twitter-üzenetében olvasható.

Az nincs részletezve, hogy az MLSZ a Puskás Arénát nevesítette-e. A nemzeti stadionban mindenképpen lesz fontos mérkőzés, itt rendezik szeptember 24-én a Szuperkupát. Csak remélhetjük, hogy nézők előtt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.