A Kisvárdát is meglepné a kupaforduló fiatal hőse

Egy 19 éves szélső jelentette a különbséget a Paks és a Budafok párharcában a labdarúgó Magyar Kupa nyolcaddöntőjében. Skribek Alen három lövéséből három gól született, és mesterhármasának köszönhetően 4-2-re nyert, ezzel továbbjutott a BMTE. A fiatal szélső már a következő feladatára készül, reméli, szombaton a Kisvárda ellen is nyerőember lehet.

Magyar Nemzet
Forrás: Nemzeti Sport2021. 02. 26. 10:00
Skribek
Budapest, 2020. október 2. Palincsár Martin, az MTK Budapest (b) és Skribek Alen, a Budafoki MTE játékosa a labdarúgó OTP Bank Liga 6. fordulójában játszott mérkõzésen az Új Hidegkuti Nándor Stadionban 2020. október 2-án. MTI/Szigetváry Zsolt Fotó: Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Paks hamar megszerezte a vezetést, további helyzeteit azonban nem tudta kihasználni. A másik oldalon viszont Skribek Alen kíméletlen volt a kapu előtt, mindhárom lehetőségét gólra váltotta, amivel csapata előbb megfordította az állást, majd tovább is jutott a kupasorozat következő körébe.

– Kicsit belealudtunk a mérkőzésbe, olyan volt, mintha az öltözőben maradtunk volna – nyilatkozta a Nemzeti Sportnak a meccs hőse. – A Paks előtt több lehetőség is adódott, többek között büntetőt is rúghatott, és bár viszonylag hamar hátrányba kerültünk, összekaptuk magunkat, és helyzeteket dolgoztunk ki. A góljaim? Csapattársam, Ihrig-Farkas Sebestyén kétszer is remek beadással talált meg, az elsőnél még volt időm átvenni a labdát, a másodiknál pedig azonnal lőttem. A harmadiknál egészen a felezővonaltól indultam, és amikor a tizenhatos vonalánál már a lövéshez készülve lassítottam, a szemem sarkából láttam, viszonylag közel van mögöttem a védő. Szerencsére így is jó megoldást választottam!

A budafokiak 19 éves futballistája (akit a Puskás Akadémia adott kölcsön), mindössze 61 percet töltött a pályán, de emiatt egyáltalán nem búslakodott.

– Még Diósgyőrben a DVTK elleni bajnokin sérült meg a bokaszalagom, így több mérkőzést is ki kellett hagynom – folytatta Skribek Alen. – Vasárnap, a Puskás Akadémia elleni bajnokin csereként már lehetőséget kaptam, Pakson pedig újra a kezdőben számolt velem Csizmadia Csaba. Amikor a szünetben bementünk az öltözőbe, szóltam is neki, elfáradtam, de arra kért, negyedórát még próbáljak játszani. Éppen ezért nincs hiányérzetem, amiért nem tölthettem több időt a pályán, örülök, hiszen három lövésből háromszor találtam be, és segíteni tudtam a csapatnak. Nyilván alakulhatott volna máshogy is a mérkőzés, talán az döntött, hogy mi jobban használtuk ki a lehetőségeiket, a Paks pedig többet hibázott.

A BMTE következő ellenfele a Magyar Kupában a Mol Fehérvár, amely a Ferencvárost búcsúztatta.

– Úgy gondolom, több esélyünk van a Mol Fehérvár ellen, mint lett volna a Ferencvárossal szemben, és azzal sincs különösebb gondom, hogy újra vendégségben kell a kupában játszanunk – tekintett előre Skribek. – Szeretek az olyan nagyszerű stadionokban futballozni, mint a Mol Aréna Sóstó, de azt is tudom, nagy bravúr volna, ha sikerülne továbbjutni. Ha továbblépsz a kupában, az mindig építi a csapatot, így akkor is profitálhatunk belőle, ha végül nem mi nyerjük meg. Mindent elkövetünk, hogy ebből a sorozatból is a lehető legtöbbet hozzuk ki, de a legfontosabb az NB I-ben maradás. Bízom benne, hogy szombaton legyőzzük a Kisvárdát, annak pedig különösen örülnék, ha ismét én lehetnék a nyerőember!

Magyar Kupa, nyolcaddöntő:

Paksi FC–Budafok 2-4 (2-3)

gólszerző: Nagy R. (15.), Gévay (34.), ill. Skribek (25., 38., 45.), Zsóri (90+2.)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.