Manchester United: elődöntő, végállomás?

A Ligakupa és az FA-kupa után az Európa-ligában is elődöntőt játszik a Manchester United. A csapat vezetőedzője, Ole Gunnar Solskjaer fogadkozik, harmadszorra be kell jutniuk a fináléba. A Vörös ördögök a tavasszal ugyancsak nagyszerű formában futballozó Sevillával találkoznak.

2020. 08. 16. 9:50
Premier League - Manchester United v Manchester City
Solskjaer idén harmadszorra nem akar alulmaradni az elődöntőben Fotó: Phil Noble
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Sevilla legutóbb februárban kapott ki tétmérkőzésen, azóta 19 találkozóból kilenc döntetlen mellett tízet megnyert, köztük legutóbbi három találkozóján. A Manchester Unitednak az előző 24 meccsén egyetlen baki csúszott be, az FA-kupa elődöntőjében a Chelsea-vel szemben maradt alul, emellett 6 döntetlen és 17 győzelem a csapat mérlege.

Természetesen az Európa-liga negyeddöntőjében is győznie kellett mindkét gárdának: a Sevilla az angol Wolverhampton Wanderers, a Manchester, a dán Köbenhavnt verte egyaránt 1-0-ra, azzal a különbséggel, hogy a United túlórázott, hosszabbításban jutott tovább.

A Sevilla a sorozat specialistája, de a United is nyert már

Nehéz lenne esélyest megnevezni a két fél ma esti meccs előtt. A Sevilla, azon felül, hogy jó formában van, a sorozat specialistája, elődjével, az UEFA-kupáéval együtt a közelmúltban ötször (2006, 2007, 2014, 2015, 2016) is elhódította az El trófeáját.

Ha a két csapat trénerének előzetes nyilatkozata döntene, akkor a Unitedre fogadnánk. Julen Lopetegui (Sevilla) ledarálta a kötelezőt.

„Topcsapat számos erősséggel – méltatta a Unitedet, majd ugyancsak sablonosan hozzátette: – A nehéz szituációkon a becsvágy, a felfokozott lélekállapot és a küzdeni vágyás segíthet át bennünket. A cél, hogy nagyszerű ellenfelünk fölé kerekedjünk.”

Solskjaer idén harmadszorra nem akar alulmaradni az elődöntőben

Ole Gunnar Solskjaer (Manchester) ennél azért bátrabb hangot ütött meg, a tréner leszögezte: csapata nem fog egy idényen belül harmadszor is az elődöntőben búcsúzni azt követően, hogy a Ligakupában és az FA-kupában is a legjobb négy jelentette számára a végállomást.

„Elődöntőbe jutni kétségkívül kiváló eredmény, de nem a Manchester Unitednek. Idén ez már kétszer sikerült nekünk – utalt Solskjaer a Ligakupára és az FA-kupára –, harmadszorra nem szeretnénk átélni a vereséget. Készen állunk az újabb kihívásra.”

A United is diadalmaskodott már az Európa-ligában, 2017 volt győztes. A két csapat legutóbb két éve a Bajnokok Ligájában a legjobb 16 között találkozott egymással, a sevillai gól nélküli döntetlent követően az Old Traffordon a csereként beállt Ben Yedder duplájával 2-1-re nyert a Sevilla.

Ma este egyetlen mérkőzés dönt.

Európa-liga, menetrend

Elődöntő:

vasárnap: Sevilla–Manchester United, Köln 21.00

hétfő: Internazionale–Sahtar Donyeck, Düsseldorf 21.00

A negyeddöntők eredményei:

Manchester United–FC Köbenhavn 1-0 – hosszabbításban

Internazionale–Bayer Leverkusen 2-1

Sahtar Donyeck–FC Basel 4-1

Sevilla–Wolverhampton Wanderers 1-0

A döntőt augusztus 21-én, pénteken Kölnben játsszák.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.