Túlórázott, de aztán gálázott a Manchester United

Mindkét esélyes továbbjutott a labdarúgó Európa-liga hétfői negyeddöntőiből. Az Internazionale 2-1-re legyőzte a Leverkusent, a Manchester United ugyan csak hosszabbításban bírt el az FC Köbenhavnnal, de ezt cseppet sem bántuk, mert az első félidőben még kissé döcögős meccsből élvezetes parti lett.

Magyar Nemzet
2020. 08. 10. 22:54
Manchester United vs AFC Bournemouth
Már a négy között a Manchester United, a sorozat esélyese Fotó: Clive Brunskill/NMC/Pool Forrás: MTI/EPA
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Inter Barella és Lukaku góljaival már 21 perc után 2-0-ra vezetett. A fél Európa, de legfőképpen a Chelsea által csábított Kai Havertz gyorsan szépített, de ennél többre nem futotta a Leverkusentől. Nyert az Inter 2-1-re és ott van a legjobb négy között.

A másik tegnapi meccsen, a Manchester United–FC Köbenhavn összecsapáson a rendes játékidőben – szabályos – gól ugyan nem esett, de annál több volt az izgalom.

Pedig, ugye, Manchester United értéke 763,68 millió euró, az FC Köbenhavné 38,35 millió euró. A szokásos klisével élve – a Transfermarkt adatai alapján – így érzékelhető a két csapat közötti különbség. A United piaci értéke tehát durván a hússzorosa a dán együttesének.

Már a négy között a Manchester United, a sorozat esélyese
Fotó: MTI/EPA

Az első félidőben 44 percen át ebből semmit sem láttunk, sőt a Köbenhavnnek voltak nagyobb helyzetei. A 45. percben aztán Greenwood, a United csupán 18 éves (bár huszonéves izomzattal rendelkező) üdvöskéje lépett ki remek labdával, ki is lőtte keményen a jobb alsót, ám az ünneplés nem csupán az UEFA-protokoll miatt volt halovány. Jelezték, hogy VAR-ral is megvizsgálják az esetet, s a videó meg is mutatta, hogy Greenwood bizony lesről indult.

A második félidő elején aztán nyomasztó fölénybe került a United. Szűk húsz percen belül két kapufa és egy újabb lesgól volt a termés. Sőt ezekből kettő egy akcióra jutott: az 57. percben ismét Greenwood volt a főszereplő, a kapufáról kipattant labdát Rashford pofozta a hálóba lesről. A 63. percben aztán Bruno Fernandes trafálta telibe a jobb kapufát.

Három perc múlva a dánok jelezték, hogy azért ők is ott vannak a pályán. Gyönyörű támadás végén Oviedo nem túl jól eltalált lövését blokkolta Wan-Bissaka. A 84. percben Martial távoli lövését hárította bravúrosan Johnsson – volt már minden, csak gól nem... A rendes játékidőben maradt a 0-0, következett a hosszabbítás.

A ráadásban aztán gyorsan eldőlt a mérkőzés. A 94. percben nem tudott felszabadítani a Köbenhavn, ráadásul a kapu előtt kavarodásnál a bíró – és a VAR is – szabálytalanságot látott Martiallal szemben, a büntetőt Bruno Fernandes keményen bevágta.

A United ezután már gálázott, több gólt is rúghatott volna, a hosszabbítás második félidejében olyan sebességgel járatta és tartotta a labdát, hogy azt a Barcelona is megirigyelné. Végül a dánok megúszták 1-0-s vereséggel. Jó kis meccs volt, a zárt kapus korszakban különösen.

Európa-liga, negyeddöntők:

Hétfői eredmények:

Internazionale–Leverkusen 2-1

Manchester United–FC Köbenhavn 1-0 (hosszabbításban)

Keddi program:

Sahtar Doneck–FC Basel, Gelsenkirchen 21.00, tv.: Digisport 2

Wolverhampton Wanderers–Sevilla, Duisburg 21.00, tv.: Digisport 1

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.