Már a Final Four előtt bebiztosították a jövőt

Hat játékosával hosszabbított szerződést a Bajnokok Ligája kölni négyes döntőjére készülő Telekom Veszprém kézilabdacsapata – jelentette be Nagy László sportigazgató online sajtótájékoztatón.

Forrás: MTI2020. 12. 22. 12:09
Nagy Lszl; Bodrogi Ferenc
Nagy Lászlót vádolja a Szeged Fotó: Rosta Tibor Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Rogerio Moraes szerződésében levő plusz egyéves opciót érvényesítve egyéves megállapodást kötöttek a brazil beállóval, melyhez további kétéves opciót rendeltek. Az elmúlt években folyamatosan jó teljesítményt nyújtó szlovén Blaz Blagotinsekkel és a svéd Andreas Nilssonnal is újabb két-két évre szóló hosszabbítást írtak alá Veszprémben, így beállóposzton továbbra is számíthat összeszokott triójára a csapat. Szintén két-két évvel hosszabbította meg a klub a szerb kapus, Vladimir Cupara, a horvát balszélső, Manuel Strlek, valamint a magyar válogatott csapatkapitány, szerződését – közölte

A sportigazgató a szezon eddigi részét értékelve köszönetet mondott a klub dolgozóinak, a tesztelés résztvevőinek, valamint a sportolóknak fegyelmezett hozzáállásukért.

Nagy László szerint zömében magabiztos győzelmek jellemezték a szezont, a két mélypont az Aalborgtól elszenvedett hazai Bajnokok Ligája-vereség, valamint a Gyöngyös elleni magyar bajnokin aratott – csupán – egygólos siker volt. Az év végén azonban meggyőző formát mutatott a csapat hazai pályán a Kiel ellen, Szegeden pedig nagy gólkülönbséggel nyert.

Hangsúlyozta: az utóbbi két meccs alapján jó esélyekkel indulnak a Bajnokok Ligája rendhagyó kölni négyes döntőjére, december 28–29-én. Azon dolgoznak, hogy az utóbbi meccseken mutatott formát átmentsék – jelentette ki Nagy László.

Csík Zoltán, a Veszprém Handball Team Zrt. vezérigazgatója kiemelte: a szezont igazán csak a négyes döntő után lehet majd értékelni, 2020-ban az emberi életekért vívott küzdelem beárnyékolta a sportért tett erőfeszítéseket. Hozzátette: a szponzori, tulajdonosi és szurkolói hozzáállásnak köszönhetően most nemcsak arról lehet beszélni, hogy túlélték az idei évet, de arról is, hogy megfelelő, magas színvonalú játékkal és a sportolók koncentrált munkájával megmutatták a sport erejét. Csík Zoltán is kiemelte: hiányoznak a szurkolók. Az aréna, ami „vörös katlanná” változik meccseiken, üresen nagyon nyomasztó tud lenni, miközben a kézilabdázókban dolgozik az eredménykényszer, de nem tudják kiélvezni a szurkolók által nyújtott támogatást.

Az edzői stáb munkáját, a csapat aktuális összeállítását az egész őszi szezonban meghatározta a koronavírus-járvány. Kölnben is a megérkezést követő koronavírus-tesztek eredményétől függ, hogy kik léphetnek majd pályára a Bajnokok Ligája négyes döntőjében – mondta a vezérigazgató.

Kölnben a német THW Kiel lesz a Veszprém ellenfele az elődöntőben, a másik ágon a Barcelona és a Paris Saint-Germain játszik egymással.

Nze Minko is hosszabbított

Kétéves szerződéshosszabbítást írt alá a múlt vasárnap befejeződött Európa-bajnokságon ezüstérmes, a torna legjobb játékosának (MVP) választott Estelle Nze Minko a magyar bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő Győri Audi ETO KC női kézilabdaklubjával.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.