Már a szoros ETO-győzelem is szinte kínos

A szezonban eddig ismeretlen fogalmakkal találta magát szembe a címvédő Győr a női kézilabda BL csoportkörében. A Krim Ljubljana nagyon meg akarta mutatni, hogy mire képes, és ebből bonyodalmak adódtak.

2019. 11. 04. 10:21
null
Győr, 2019. november 2. A győri Anne Mette Hansen (k) a női kézilabda Bajnokok Ligája 4. fordulójában játszott Győri Audi ETO KC - Krim Mercator Ljubljana mérkőzésen a győri Audi Arénában 2019. november 2-án. A címvédő Győr 31-26-ra legyőzte a szlovén Krim csapatát, ezzel biztosította, hogy csoportelsőként jut tovább a középdöntőbe. MTI/Krizsán Csaba Fotó: Krizsán Csaba
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szezonban eddig ismeretlen fogalmakkal találta magát szembe a címvédő Győr a női kézilabda BL csoportkörében. Harcra és küzdelemre még egyik csapat sem késztette Danyi Gábor együttesét, a szlovén Krim Ljubljana viszont nagyon meg akarta mutatni, hogy mire képes, és ebből adódtak a bonyodalmak az Audi Arénában. Papírformaszerű kezdés (7-2) után tizenhárom percen keresztül nem tudott gólt dobni az ETO, fordított a szlovén kiscsapat. Aztán a második félidőben feljavult a címvédő, elsősorban Stine Oftedal, valamint Eduarda Amorim (képünkön) húzta a szekeret, és a kapusokkal sem volt gond, a végén a negyedgőzzel üzemelő Győr így is öt góllal (31-26) hozta a kötelezőt. A telhetetlen fanatikusok nem ezt szokták meg a 12, 13 gólos győzelmek után, de a lényeg a két pont és a négy kör után már bebiztosított csoportelsőség.

A Fradi-drukkerek már beérték volna egy nyögvenyelős győzelemmel Kaproncán a Podravka ellen – és teljesült a kívánságuk. Kemény, „munkás meccsen” sikerült kiharcolni a sikert: a szünetben még a hazaiak vezettek, de aztán a kapuban brillírozó Bíró Blanka és a szélről eredményes Lukács Viktória, valamint Schatzl Nadine sorsdöntő góljaival fordított a Fradi, és egy gól különbséggel győzött 27-26-ra. A győzelem komoly fegyvertény: legutóbb az előző Final Four harmadik helyezettje, a norvég Vipers például kikapott Kaproncán. A horvátok ellen megszerzett négy pont nagy valószínűséggel továbbjutást érhet a zöld-fehéreknek.

Férfifronton felemás a hét végi mérleg. A lengyel–magyar barátság jegyé­ben a kielcei drukkerek kifeszítettek egy szívet melengető drapériát: Isten óvja Lengyelországot és magyar barátainkat! Más kérdés, hogy csak egy magyar mezőnyjátékos, szerepelt a Veszprémben, és ő is – hála istennek, csak könnyebben – megsérült. Az előző szezonban BL-döntős magyar bajnok sokat hibázott, főképp nehezen tudta tartani a kielcei edző fiát, a végül 11 gólig jutó Alex Dujsebajevet. Visszavágott a Kielce a kölni Final Four-elődöntőben elszenvedett vereségért, június 1-jén Petar Nenadics 12 góllal volt a legeredményesebb veszprémi, ezúttal Dragan Gajić tette bele a legtöbbet (hét gólt) a közösbe. Talán ezen is múlt…

A Szeged félidőben még ikszre állt, de aztán bedarálta a szlovén Celjét.

Bajnokok Ligája, eredmények. Férfiak: A csoport: Mol Pick Szeged–Celje 31-24, B csoport: Kielce–Telekom Veszprém 34-33. Nők, A csoport: Podravka Koprivnica–FTC Rail Cargo Hungaria 26-27, D csoport: Győri Audi ETO–Krim Ljubljana 31-26.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.